Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Piyasaları merak edenlere!!!

2011-03-05 00:00:00
2566 OKUNMA

Halil AKAN

Bakın bu yazımı iyi okuyun ve fırsatları değerlendirmeye çalışın. Gerçi insan hayatında fırsatlar bitmez yeter ki sabırla beklemeyi ve geldiğinde değerlendirebilmeyi bilelim. Sevgili okurlar orta doğuda yaşanan gerginlik ( aslında bu konuda sizlerle paylaşmak istediğim çok şey var nasip olursa onu da ayrı bir yazı olarak neşrederiz) piyasaları derinden etkiledi. Dövizde ki sıçrama tamamen planlı, neden mi? Seçim yaklaşıyor, kurlar sabitlenmiş gibi idi paradan kolaydan para kazananlar bir bahane bulmalı ve dövizi yükseltip yükseklerden satarak kazanç elde etmeliydi ama nasıl…

İşte orta doğu, düşük faizler vs vs saymakla bitmez, onlar amaç belirlerler ve ortamı hazırlamak için medyayı, yazarlarını kullanırlar. Bakın hep birlikte göreceğiz kurlar seçim sonrası belki de öncesi düşecek keşkeler havada uçuşacak. Bizim bu yazılarımızın gayesi de o sizin oyuna gelmemeniz için bilgi aktarımı yapmak. Sizlere aşağıda döviz satımı ile ilgili bir öneri sunacağız bu bizim şahsi önerimizdir %100 olma garantisi vermez lakin geçmiş dönemler bize geleceğe dair ekonomik olaylarda yol gösterir. Her haziran ortasında kurlar düşmeye başlar taki ekim ayına kadar.

Şimdi biz özellikle dövizde alım önermiyoruz bırakın çıksın çıkış treni kaçtı biz yükselişleri satış olarak değerlendirip kenarda bekleyeceğiz ve yazın ucuz ucuz alıp yerine koymayı hedefleyeceğiz. Sizlere satış aralıkları vereceğiz ister o fiyattan isterseniz sizin belirleyeceğiniz fiyattan satış yapabilirsiniz ancak alımda acele etmeyeceğimiz gibi yükseliyor eyvah ben sattım zarar ediyorum diye panikte yapmayacağız sabırla bekleyeceğiz ticaret risk almak ister. Euro satmayı düşünenler satış seviyelerinizi şöyle belirleyebilirsiniz başlangıç 2250 eğer burası geçilirse bekliyoruz ikinci satış noktamız 2270-80 size kalmış, burası da geçilirse 2320 ye kadar bekliyoruz buradan bir satış daha burası da geçilirse 2370 burası kale burası geçildi mi ekonomi çöküyor demektir. Bu seviyelere çıkmasına bedavadan para kazananlar dediğimiz grup müsaade etmez çünkü bu seviyeye gelirse zarar ederler. Biz kademeli satarak maliyet yükseltmiş olacağız ancak baktık ki bu seviyeler yukarı gitmiyor dönüş başladı oradan da size yazarız. 2250 olmaz 2230 ları aşağı kırarsa hiç bekletmeyin ama siz yinede yazılarımızı takip etmeye özen gösterin.

Dolara gelince; dolar 1.62-64 aralığı ilk satım, 1.67-68 ikinci ve 1.70-72 son satım seviyemiz dolarda pek anormal hareket beklemiyorum olursa da aşağı yönde olur yukarılarda pek duramaz.

Gelelim altına: altının yorulduğunu düşünüyorum ancak orta doğu bahanesi altını yukarda tutmaya devam eder. Ons fiyatının 1440 a kadar yolu açık eğer 1450 yi geçerse 1500 dolara kadar bekleyin. Tl bazında dolarda artış beklemediğim için çok abartı bir yükseliş beklemiyorum.  Alım için erken. Satım içinde bir bakalım 1440 ları geçecek mi. Dün düşer gibiydi ki bir anda döndü. Atlın riskli yeni yazımız olmasa da tekrar açın alt da ki yorum kısmına bakın anlık değişmeler olursa orada yazılarımızı görebilirsiniz. Bu arada forexle ilgili sorularınız olursa mail atabilirsiniz onla ilgilide detay bir yazı yazmayı düşünüyorum.

 

U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Benzin ve motorine zam geliyor
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran