Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Piyasalarda her an her şey olabilir!!!

2010-04-26 00:00:00
3080 OKUNMA

Halil AKAN

Bir önceki yazımda döviz alım için uygun, fırsatı değerlendirmek gerekir demiştim. Bu fikrimi hala koruyorum. Kurların haziran öncesi bu seviyelere kadar düşmüş olmasına hala bir anlam vermiş değilim. Yaklaşan yaz aylarını ve gelecek olan gurbetçileri düşündüğümüzde kurların düşmeden önce çıkması gerektiğini düşünüyorum. Yani ister bu seviyelerden isterseniz biraz daha bekleyerek ki fırsatı kaçırma söz konusu olabilir döviz alınabilir. Şimdi geçelim tek tek piyasaları incelemeye:

Euro/dolar kuru ve parite;

Parite de de önceki görüşümü koruyorum. Yani paritenin dolar lehinde dönüşeceğini tahmin etmekteyim. Bu durumun gerçekleşmesi halinde de dolar da artış olarak değil de euro da düşüş olarak gerçekleşebilir. Parite deki beklentim böyle. Yani önce yukarı sonra uzun bir süre aşağı yönde olacağını ön görmekteyim. Kurlarda ise ben uzun zamandır tl den yanayım. Bizler değimliyiz bu dövizi kıymetlendiren bu hükümetle dövize yatırım yatırım olmaktan çıktı. Kısa vadeli karlar elde etmek yada borçlarımız kapatmak için döviz alınabilir yoksa döviz, istikrarlı bir hükümetin var olduğu dönemlerde asla kazançlı bir yatırım aracı değildir olamaz da.

Ons / altın:

Altın yine altın ve öylede kalacak gibi görünüyor. Sizinle piyasalarda dolaşmakta olan bir söylentiyi paylaşmak istiyorum. Diğer yorumculardan farkımız sizinle gerçek düşünce ve fikirlerimizi paylaşmamızda yatmaktadır. Altının nisanın son haftası ile en geç mayısın ikinci haftası arasında sert düşüş yaşayacağı söylenmekte ve ateş olmadan yerden duman çıkmaz diyen atalarımızı da dikkate alarak bu uyarı kulağınızda küpe olarak kalsın derim. Ben şöyle bir satış politikası öneriyorum:

Dolar karşılığında satacaklar için: 37000$-37600$-38050$-39250$ ki bu max. Seviye,

Tl karşılığında satmayı düşünenler için ise: 55250-56050-57050-58250-59250. bu seviyeler takip edilerek açığa satış yapılabilir. Hepsini birden değil de kademeli satışı önerdiğim için bu seviyeleri sizlerle paylaştım. Alım için beklemenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Daha çıkacak gibi görünse de düşü çoook uzaklarda görünmüyor.

Soru, görüş ve önerileriniz için akan_751@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz. Elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalışırız. Hayırlı bol kazançlar dileyerek sizleri Allah’a emanet ediyorum. Son olarak Müslüman ülkeler ne zaman dolardan çıkar kendi paralarını kullanmaya başlarsalar işte abd nin doların çöküşü o zamandır ki abd’nin kâbusu çin olacaktır diye düşünüyorum.

 

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran