Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Piyasalara kısa bir bakış

2019-11-11 08:40:23
2022 OKUNMA

Halil AKAN

Bugün sizlerle, Altını, gram altın ve Ons olarak ve öte yandan Dolar tl, Euro tl ye dair son durum ve olası hareketler hakkındaki düşüncelerimi kısaca paylaşmaya çalışacağım.
 
Daha önceki yazım hala arşivde. Gerek bir önceki yazımı gerekse daha önceki yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır. Özellikle Altın konusunda, Altının Ons değerinin ekranlarda, sosyal medyada konuşulduğu gibi 1600$ ları ve üzerini görmesinin şuan için zor olduğunu, ons’un yükselme eğiliminden ziyade düşme ihtimalinin daha yüksek olduğunu sizlerle bu satırlarda paylaşmıştım. Nitekim birkaç denemeye rağmen bir türlü 1535$ ları geçemeyen ons daha öncede belirttiğim kritik seviye ve takip edilmesinin önemli olduğun belirttiğim 1491$ aşağı kırdı ve bir gün bu seviyenin altında kalırsa düşüş devam eder demiştik ve aynen de ön gördüğümüz gibi gerçekleşti. Bundan sonraki hareket ne yönde olur derseniz:
 
Ons bence iki geri bir ileri şekilde geri çekilmeye devam edeceğini düşünüyorum.  İzlememiz gereken rakamlar yukarıda 1491$ lar tekrar geçilmeden yükselişten bahsetmek çok zor. Aşağıda sırası ile ilk 1441-1434$ lar burası çok önemli. Sanki bir süre 1435-1472$ aralığında git gel yapıp sonra 1400$’ında altına sarkacakmış gibi geliyor bana. 1400$ kırılıdında ise, sırası ile 1380-1340-1289-1282 ve belki de yükselişin ilk başlangıç noktası olan 1240$’a kadar bir gerileme görebiliriz. Dediğim gibi bu benim şahsi görüşüm. Bundan önce çok şükür yanılmadık ancak bu yanılmayacağımız anlamına gelmez. Gram altın tl bazında ise, dolardaki harekete bağlı şekillenecektir. GrmTl 268’leri aşağı kırar ise 265-254-248 ler görülebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Unutmayın hep söylüyorum piyasa da, sosyal medyada ne çok konuşulup yazılıyorsa siz aksinin olacağına daha fazla ihtimalle bakın.
 
DolarTl, EuroTl için baktığımızda: DolarTl de 5.65 lere geldikçe alımlar artıyor, 5.87 üzerinde kar satışları geliyor. Hiç istemeyerek demek zorunda kalsam da bu satışların aldatmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Dolar alın demiyorum ancak borçlanmayın diyorum. Dolar tl de izlenmesi gereken seviyeler; 5.71 aşağı kırılırsa sırası ile 5.65-5.45 aralığı görülebilir. Çok düşük bir ihtimalde olsa 4.94 lere kadar (çok düşük bir ihtimalde olsa) inebilir. Yükselişler daha yüksek ihtimalli olup 5.87 ler aşılırsa sırası ile 5.94-6.12-6.24-6.40-6.80-7.20 şeklide yükselişler görebiliriz. Her sert yükselişte kar satışı gelir sonra tekrar yukarı gider çünkü bu git gellerle ciddi paralar kazanmaktalar.
 
EuroTl de ise, Euro/Dolar paritesine bağlı hareket etmekte o da dolardaki yükselişle birlikte kademeli yükseleceğini düşünüyorum. Ben paritede söylendiği gibi Euro/dolar paritesinin 1$=1£ olasılığına çok ihtimal vermiyorum ancak çoğunluk daha da aşağı düşeceğinden yana. Eğer Euro/dolar paritesi =1.023 lerin altına iner ise o zaman buna olabilir gözü ile bakabilir aksi halde parite yine 1.12 ve üzerine atabilir.
 
Her yazımda belirttiğim gibi burada yer alan görüşler bir yatırım tavsiyesi olmayıp benim şahsi görüşlerimi içermektedir. Amacım sizlere işlemlerinizde azıcıkta olsa doğru kararlar vermenizde yardımcı olabilmek. Gaybı Allah c.c den başkası bilemez. Birkaç gün içinde diğer yazımı da sizlere ulaştırmaya çalışacağım. Sağlıcakla kalın Allah’a emanet olun. Asla dövize yatırım yapmayın, döviz cinsinden borçlanmayın. Geliriniz ne ise o cinden borçlanın illa da borçlanacak iseniz. Orta doğunun bugünkü durumun nedenlerinden biri de doları kendi paralardan daha çok tercih etmelerindendir bunu asla unutmayalım.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran