Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

PİYASALARA DAİR SON FIRSATLAR!!!

2011-03-28 00:00:00
2503 OKUNMA

Halil AKAN

Bir önceki yazımda da belirttiğim fırsatlar bir bir kaçıp gidiyor umarım bu fırsatları değerlendirenleriniz olmuştur. Lakin Allah c.c lütfü ihsanı boldur. Bu piyasada geçtiğimiz hafta belirttiğimiz fırsatlar bir kez daha size göz kırpabilir. Yaklaşan yaz mevsimini de düşünerek bu kez bu fırsatı kaçırmamaya çalışalım.

Döviz kurları en geç haziran ortalarından itibaren çok sert düşüşler sergiler. Nedeni ise yurt dışı girişleri ile bollaşan döviz ve seçimden sonra inşah bozulmayacak siyasi istikrar. Gaybı ancak Allah c.c bilir lakin tekrarlanan davranışlarda bizlere ipuçları verir. Özellikle euro da 2230 ve üzeri satış yapmaktan kaçınmayın demiştim. Hele 2240 yukarı kırılmadan dönerse 2230 dan itibaren satıp beklemeyi tavsiye etmiştim uyanlar karlı çıktı. Şimdi bir ihtimal daha pariteye bağlı euro da yukarı hamle olabilir bakın tepeleri yakalama zor biz orta seviyelerde satış yapsak da zarar etmeyiz. 2220 yukarı geçerse bekleyelim 2230-2240-2250-2260 taki 2320 ötesi yok satış yapıp bekleyelim. Bu seviyelerden dolar satmayı uygun görmüyorum dolar biraz yukarı hamle yapabilir. Bırakalım yapsın öyle satış yaparız. Dolarda 1.60 ve üzeri satış için uygun seviyeler.

Dövizle ilgili son olarak euro/dolar paritesi yükselme eğiliminde ve ben her yükselişi kademeli olarak satmayı öneriyorum. Euro satıp dolara geçmeyi yani. Bunu doların kurunda artış beklediğimden değil doların euro karşısında değerinin artacağını umduğumdan.

Altına da kısaca değinmek gerekirse, altın ons olarak 1500-1650 lere gözü dikti ancak bir geri çekilme yapmadan bunu gerçekleştirmesi zor. Dolar kurunda düşüşte ya da en azından afaki bir artış beklemediğimden tl bazında 73-74 satım için güzel seviyeler. Nitekim geçen haftaki yazımda 74000’lerden satım önermiştim satanlar mutludur. Bırakalım alım için düşüşler gerçekleşsin. Tl ile 62-66 aralığı mümkün. Dolarla da alım uygun değil uygun seviyeleri bekleyip alıma öyle gececeğiz.

Şimdilik bu kadar sorularınız olursa mail yolu ile bana ulaşabilirsiniz. Forex konusunda detaylı bir yazım olacak önümüzdeki günlerde takip etmenizi öneririm. Hayırlı bol kazançlar.

 

U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran