İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Piyasalar da kritik viraj !!!

2012-04-03 00:00:00
2285 OKUNMA

Halil AKAN

Ben her ne kadar bu açıklamaların birer bahane, bahane ile elde edilen kazanç şahane desem de yakın yakin etmemiz gereken bir haftadayız.
Nedir bu açıklanacak veriler derseniz: biri AB ve ABD ‘in faiz kararları ve ABD den gelecek tarım dışı istihdam verileri. Faiz kararı artırım yönünde açıklanırsa altın sert çöküş yaşar( benim tahminim net bir açıklama yapmayacakları yönünde bu yüzden ilk tepki nasıl olursa aksi yönde olur esas hareket) ons yeniden 1600 belki de daha da aşağılara inebilir. Parite faiz kararı açıklaması yönünde yön çizer. Şuan ki görüntü Euro/Dolar paritesinin artacağı yönde amma ben bu çıkışın çokta güçlü ve kalıcı olacağını düşünmüyorum. Çünkü buradan para kazananlar belirsizlik ortamlarında daha güzel para kazanıyorlar fırsatçılar.
Biz ne yapalım dersek altında 1708 seviyesine dikkat edelim eğer ons 1708’i geçerse 1750 ye kadar çıkma ihtimali var aksi halde yön yeniden aşağı. Önce 1628 burası da kırıldığı takdir de 1590 ve 1520 eğer buralarda da tutunamaz ise senaryo kötü ama ben en kötü 1500 lerden tekrar yukarı toparlar diye düşünüyorum.
Euro/dolar paritesi ise yukarı doğru çıkacak demek için 1.3420 ler geçilmeli. Eğer bu seviyeler geçilirse 1.3650 lere kadar çıkabilir daha yukarısı zor gibi. Kurlarda ise çıkış ihtimali zor daha önceki görüşüm kazandırdı hala aynı görüşteyim her çıkış satış fırsatı olarak düşünülmeli. Dolar 1.820 ler geçilirse maxm 1.920 ler üzeri yok, euro da ise 2.596 maxm oda 2.420 lerden döner çıkışlarda satıp beklemek en doğrusu. Euro usd yi de yükselişlerde satış yapmak en doğrusu altını izleyin 56000 dolarları görürseniz dolar bazında satın 48000 dolarlar olursa alın. Olağan dışı bir gelişme sezersek bunu acil yazı olarak gireriz. Hayırlı bol kaznaçlar…
U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)