Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

PİYASALARA KISA BİR BAKIŞ

2021-02-24 09:57:03
2046 OKUNMA

Halil AKAN

Allah’ın rahmeti, bereketi tüm inanların üzerine olsun.  Sevgili dostlar bir önceki yazımda sizleri, kripto paralara yatırım yapanların dikkatli olması konusunda uyarmıştım. Yazımız hala arşivde isteyen tekrar okuyabilir. özellikle Bitcoin’e yatırım yapanlar balon sönebilir demiştim. Balonun biraz havasını aldılar ancak birden söndürürseler istedikleri kazancı elde edemezler.  Şimdi daha dikkatli olun. özellikle alımda yakalanan ve fırsatı kaçırdığını düşünüp, fırsatın ikinci kez ayağına geldiğini düşünerek almak için bekleyenleri ikinci bir tuzak bekliyor olabilir.
 
Yeni senaryo şöyle olabilir; kripto paralar çok düştü, düştükçe alım yapıp ortalama maliyeti düşürmek lazım, ve/veya bu çok düştü almak lazım. sakın haa. Bu piyasalar kulaktan dolma bilgi ve sosyal medyadaki birkaç yorumcunun yorumu ile işlem yapıp az sermaye ile çok kar elde edilecek piyasalar değil. Bir başka ısrarla değindiğim konu da, bu adamlar herkesin kazanmasını istemeeeeeez ve asla buna imkan vermezler.
 
Başlangıçta herkes kazanıyor gibi görünür amma kimseye kazancını çektirmezler, daha çok kazanacaksın inancını hakim kılarak bekletirler fakat, sonunda eldeki avuçtaki ne varsa uçar gider. Bu milleti kolaydan para kazanma, halk tabiri ile hemen köşeyi dönme merakı sarmış rabbim kurtarsın. kimse az olsun ama alın teri ve helal yollardan olsun demiyor. Dostlar kenarda biraz paranızın olması neden sizi bu kadar rahatsız ediyor. İlla bir şey alayım derseniz bu döviz-ne olduğunu bilemediğiniz kripto para; olacağına altın-gümüş olsun derim.
 
Öte yandan : yıllardır fiyatlardaki artışın sebebi olarak  hep doların artışı gösterilir değil mi? peki geçen yıl 1000 dolar olan, TL ile 5000 tl olan bir klima bugün neden 12000 Tl. Eğer dolar artışına bağlıysa 7 000 tl olması gerekmez mi? Ancak benim ülkemde isteyen istediğini istediği fiyata satabiliyor olduğu için dolar artışı bahane, faiş kazanç şahane. Zaten üretim ve pazarlama bir elin parmak sayısını aşmayacak kadar az kişinin eline geçmiş. 39 tl olan sıvı yağ 80 tl. 100 000 tl olan bir otomobil 350 000tl. bu saydığım örneklerin yaşandığı başka bir ülkenin olduğuna inanmıyorum. Haa bunları yapanlarda bu ülkenin insanları o da ayrı bir tuhaf mesele değil mi?
 
Hiç sıkılmadan ve ısrarla yazmaya devam edeceğim, siyasi otoritelerin yapamadığını siz yapın, yerinizi yurdunuzu üç beş kuruş fazla para veriyorlar diye satmayın. Kırsalda yaşayanlar, eskiye dönüş yapın. Yem, gübre vs pahalıymış diyenlere inat Tarlalarınızı ekin ve asla üretimden kopmayın. Araştırın ve doğal yollarla ürettiğiniz ürünleri sosyal medyada açacağınız sayfalar üzerinden tüm dünyaya satın. Döviz artar fiyatlar artar; asla artan fiyatlar bir daha eski seviyelerine düşmez. Gıda  da bir dönem KDV oranları düşürüldü. peki fiyatlara yansıdı mı tabi ki hayır. peki neden? çünkü devletçe denetim olmadı da ondan. yapılan KDV indirimi satıcıların cebine ekstra kar olarak  geçmiş oldu.
 
Son olarak tekrar diyorum; asla dövizle vs borçlanmayın, Tasarruf yapın, tarımsal üretim yapın. Faiz lobisi istediğini bu güne kadar hep aldı, iktidara kim gelirse gelsin onlar hep kazanan taraf oldu. Yüksek kurdan dövizi sattılar %18 faizi kaptılar, şimdi de düşük seviyelerden yeniden döviz alırlar kazanan onlar olur. madem bu faizi artıracaktık neden dolar kuru 8.60'lar  gitmeden yapılmadı, aynı hata dolar 3.50'lerden çıkışa geçtiğinde de yapıldı ve bu gecikmeyle benim ülkem zarar ederken kazanan faiz lobisi oldu.  Allah'ın lanetlediği faiz varsa bela var, bereket yok ve kalkmadığı müddetçe de böyle devam edecektir. Bu konuda merhum Necmettin Erbakan hocamın konuşmalarını dinlemenizi, eserlerini okumanızı tavsiye ederim.
 
Piyasa ve özellikle  sosyal medyada yazılıp çizilenlere fazla inanmayın. o çok kazandığını söyleyenlere sakın kanmayın, siz bildiğiniz işi yapın bilmediğiniz işlere asla bulaşmayın. İnandığınız ve size yaradan’ın bir lütfu olan dininizi iyi öğrenin ve ona uygun yaşamaya çalışın gerisini bırakın kainatın sahibine...
 
THE END...
 
Dövizin çok daha fazla düşeceğine inanmadığımı belirtmiştim ve ne çok konuşuluyorsa bilin ki aksi olacaktır bunu da akılınızdan çıkarmayın.
 
Burada yazılanların hiçbiri yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp sadece şahsi görüşlerimi içermektedir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks