YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

PAPAZIN ELİNİ ÖPEN SİYASETÇİLERİ TAKDİR EDİYORUM

2017-10-19 10:56:41
1701 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Din,Vatan,Millet,Bayrak ve Devlet düşmanları hariç; hangi siyasi görüşten olursa olsun,bu memleketin yükselmesini herkes ister.Bunda şüphem yok.
 
Peki,nasıl olacak bu iş? Kişi başına milli geliri 50 bin dolara yükselterek mi? Yollar,barajlar,köprüler,nükleer santraller ve aklınıza gelebilecek her türlü maddi yatırımları;en üst seviyeye getirerek mi?
 
Elbette bu saydıklarım ve bunlara benzer mega projeler ve yatırımların önemi çok büyük.Ama tek başına bunlar yeterli değil.Ben bir eğitimci olarak diyorum ki:
 
Bu ülkede İmam-Hatiplik ve her kademede öğretmenlik mesleği;maddi-manevi ve formasyon bakımından en üst seviyeye getirilmedikçe, bu ülkenin düzelmesi mümkün değildir.İmamlar ve öğretmenler tam kapasiteli ve donanımlı olacak.Mükemmel birer vatansever ve bilgi abidesi olacak.İrfan,karakter ve özellikle "Vicdan İnşa Eden" duyguları temsil etmeleri şarttır.
 
Üniversite imtihanlarında çocuklarımız tercih yaparken,bu iki meslek mutlaka ilk sırada tercih edilecek şekilde özendirilmelidir. Hristiyan ülkelerinden ülkemize gelen en üst düzey yöneticilerini hiç seyrettiniz mi? İlk önce nereye gidiyorlar? Evet,ilk önce Fener Patrikhanesine,papazın elini öpmeye…Yurt dışında çalışan birinci derecede çok sayıda akrabalarım var.Onlarla sohbet ederken; "Eğer bürokraside ve daha başka hallerde işiniz bir yerde takılıp kalıyorsa,papaza gideceksin" diyorlar. Yani bu memleketlerde ilim adamlarına azami derecede değer veriliyor.Ben bu durumu takdirle karşılıyorum.
 
Bakın bakalım Osmanlı tarihine.Padişahlar,Sadrazamlar ve Devlet ricaline…Alimlere ve fikir adamlarına verdikleri değeri ve duydukları saygıyı göreceksiniz.624 sene ayakta dimdik duran ve Dünya'ya, adaletiyle hakim olmuş bir Cihan Devleti Osmanlı...İşte mesele burada.Bu saygıya layık ve bu saygıyı bünyesinde barındıran ve etrafına  güzellikler saçan ilim adamlarını,hocaları,öğretmenleri yetiştireceksiniz.Bu manada Batılı Hristiyan Devletler,Osmanlı’yı örnek almaya devam ediyorlar.Mesela,ABD’de, “Üniversitelerde Yunus Emre Kürsüsü” olduğunu biliyor musunuz.Ama bizim solcular da,Osmanlı düşmanlığını “Marifet” sayıyorlar.Bünyemize sirayet eden köstebekler,tarla fareleri ve yılanlar zarar vermeye devam ediyor.
 
Yukarıda bahse konu şartlarda ve kalitede yetişen ilim adamlarını hayal ediniz lütfen.Bunların  yetiştireceği nesilden vatan haini,terörist,uyuşturucu baronu,ajan ve aklınıza gelebilecek her türlü pislik olur mu hiç?Milli savunmanın esas kaynağı top,tank,füze ve atom bombası değil;insandır.İnsana yatırım,bir binanın taşıyıcı kolon ve kirişleri gibidir.Biz halen,binamızın fayans-boya-badana,mantolama ve makyaj işleriyle meşgul haldeyiz.Çevre düzenlemesi mükemmel.Balkonlarımızda çiçekler rengarenk.Bu nedenledir ki;  "15 temmuz depremini"  hazırlayanları,Abdullah Öcalan'ı ve militanlarını ve dahi tüm dikenleri,o rengarenk bahçemizde biz yetiştirdik.Yani,yıllarca diken suladık.Bu durum böyle devam edemez,etmemeli.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Çiğdem Yaylası'nda evlere girilip eşyalar dağıtıldı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden