İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

-Oyun Bitti-

2015-05-14 00:00:00
2898 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Son 3 haftada kaybettiği puanlarla şampiyonluğu elinden kaçıran Sakaryaspor, şimdi yeni bir mücadeleye giriyor. Spor Toto 2. Lig’e yükselme umudunu Play-Off’lara taşıyan Yeşil-Siyahlılar bugün deplasmanda BB Erzurumspor karşısında ilk sınavına çıkacak. Pazartesi günü sahasında oynayacağı maç sonunda avantaj elde etmesi halinde Play-Off finalinde oynamaya hak kazanacak.


Peki yönetim, futbolcular ve taraftar bu finale ne kadar inanıyor. İkinci yarıdan beri isteneni bir türlü yakalayamayan takım Play-Off’tan hakkıyla çıkabilecek mi?  Ben içimde kalmasını istemediğim birkaç konuya değinmek istiyorum.


Her zaman taraftarın Sakaryaspor için mücadele verdiğini dile getirdim. Fakat takım olarak yönetim, futbolcular ve taraftar o birliği sağlamış değiliz. İlk yarı muhteşem bir Sakaryaspor, oyunu, taraftarı ve yönetimi ile Türkiye gündemine girmiş. 3. Lig’de bu kadar taraftar mı olur diye Süper Lig takımlarını kıskandırmış. Puan farkıyla liderlik koltuğuna oturmuş. Sonra devre arası takıma takviye yapılacak diye yola çıkılmış. Yönetim sanki bir oyun oynar gibi geçici transfer yasağı, taraftara icra tebligatları, yok oradan siyasete de bir adım atıp aday adaylığı derken şuan görmüş olduğumuz tablo Play-Off.


Kadir ve Levent sakatken kaybedilen puanların cezası Ercüment Hocaya kesilmiş, Osman Hoca geldiğinde sakatlar iyileşmiş 2-3 maç kazanılmış ama işin sonu yine hüsran. Bu devre arası takıma takviye mi yapıldı yoksa tasfiye mi edildi anlamış değilim. Başkan zaten bir ara taraftarla uğraşmaktan başını kaşıyamıyordu. Unutulmasınki Sakaryaspor’un arkasında kimse yokken taraftar çıktı, bu kulübe başkanlık yaptı. Bence başkanın bu yıl yaptığı tek olumlu icraat Sandıklı maçından sonra MHK Başkanı’nı ziyaret etmesiydi. İşte o zaman kulübün bir başkanı olduğunu hissettim. Çünkü oraya Sakaryaspor çıkarları için gitmişti.  Zaten o zamanda vekil adayları netleşmiş oyun bitmişti.

 

Bu kadar oyundan sonra artık gerçekle yüzleşmek lazım. Önümüzde kritik 3 maç olduğuna inanıyorum. Çok iyi bir takımımız olduğu söylenemez. Son haftalardaki puan kayıpları, sanki futbol ateşimizi köreltmiş. Ayağa kalkıp bir sirkelenmek gerek. Biz Sakaryalıyız,  Sakaryasporluyuz. Umudumuzu, inancımızı, yüreğimizi ortaya koyup Play-Off’u almalıyız. 


Her şeyi bir kenara bırakıp zafere ulaşmak için mücadele vermeliyiz. 2. Lig’e yükselir yepyeni bir sayfa açarız. İstersek o zaman Sakaryalı bir başkanda çıkarırız.


Yüz üstü çok süründük artık ayağa kalkma vakti. Herkese her şeye rağmen zafere inanmalı onun uğruna yüreğimizi ortaya koymalıyız. Büyük yük futbolcu kardeşlerimizin omuzunda ama bizde taraftar olarak Anadolu Güneşi’nin doğuşu için yanınızdayız…

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)