İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

NAMAZSIZ MÜCAHİDLER!

2023-10-27 14:17:27
1078 OKUNMA

Şehabeddin Mahir Tuna

1994 yılında Ruslar Çeçenistan’ı işgal edip çoğu sivil 100 bine yakın Çeçeni katletmişti. 2 Yıl süren bu savaşta Çeçen direnişçiler, büyük bir kahramanlık örneği gösterip her türlü teknolojik ve askeri donanıma sahip Rus kuvvetlerine birçok bölgede geçit vermeyerek işgali engellemiş ve nihayetinde Ruslar barış anlaşması yaparak çekilmek zorunda kalmıştı. 
 
Rus-Çeçen savaşı başlayınca birçok yurdum insanı da gönüllü olarak Çeçenistan’a savaşmaya gitmişti. Fakat rivayet o ki gidenlerin bir kısmını Çeçen direnişler kısa bir süre sonra geriye yolladı. Çünkü sözde Allah yolunda cihad için gelen o savaşçıların ciddi bir kısmı NAMAZ KILMIYOR du. Öyle ya! İnsanlık tarihinde namazsız bir din olmadığı gibi 1400 yıllık İslam tarihinde de namazsız bir Müslümanlık görülmemişti! Hal böyleyken birileri namazsız şehitlikten bahsediyordu!
 
BEDİR SAVAŞINDA GELEN NAMAZ AYETİ!
 
Peygamberimiz (sav), kendilerinden üç kat fazla olan müşrik ordusu ile savaşırken namaz vakti girmiş belki de geçiyordu ki Cenab-ı Allah Nisa suresi 4.ayeti gönderdi: “Savaşta Mü’minler arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın zaman, onlardan bir kısmı seninle birlikte namaza dursunlar ve silâhlarını da yanlarına alsınlar. Onlar secde ettikten sonra geri çekilip düşmana karşı dursunlar ve yerlerine henüz namaza durmamış olan diğer topluluk gelsin. Onlar da tedbirli şekilde ve silâhlarını yanlarına alarak seninle beraber namaz kılsınlar.” (Nisa, 4/102)
 
Hz. Allah savaşta dahi savaşanların bir kısmının öne atılıp düşmanı püskürtüp oyalarken diğerlerinin geri çekilip 1 rekat kılmasını, sonra onların ileri atılıp ilerdekilerle yer değiştirmesini, diğerlerinin dönüp 1 rekat kılmasını ve bu şekilde namazlarını tamamlamalarını emretmişti! Hal böyleyken Türkiye’den sözde cihad için gelenlerin ciddi bir kısmı namaz kılmıyor ve Allah yolunda cihattan söz ediyordu! Heyhat! Bu durumu ne dinen ne de aklen kabullenmeyen Çeçen direnişler namaz kılmayan o insanlara “Sizin burada namazsız ölmektense ülkenize dönüp bizim için dua etmeniz hem sizler hem de bizler için belki daha hayırlıdır!” diyerek onları geri gönderdi.
 
HERKES İKİ NAMAZ ARASINDA ÖLECEK!
 
İsrail dünyayı ve İslam dünyasını hiç umursamayarak çocuk kadın ayırmadan birkaç yılda bir yaptığı gibi yine büyük bir katliam yapıyor! Tüm girişimlere ve kendilerine “One Minute!” denmesine rağmen İsrail, zulmü ve katliamları her geçen gün daha da artırıyor ve soykırıma dönüştürüyor. Rahata alışan bazı yurdum Müslümanları rahatları bozulduğu için Hamas’ı suçlarken, bazıları ise yürüyüş ve mitingler yapıp tepkilerini dile getiriyor ve Filistin’e savaşmaya gitmek yani cihad için gönüllü olduklarını söylüyor! Müsaade edilse de Filistinliler namaz kılmayan mücahit isterler mi kabul ederler mi bilmiyorum ama acizane bendeniz de 1400 yıllık İslam tarihinde namazsız bir din ve Müslümanlık görmediğimi tekrar hatırlatayım! 
 
Sözümüz meclisten dışarı! Ama her mahallede en az bir caminin ve hocanın olduğu, suların her yerde şırıl şırıl aktığı, elini kolonu sallayarak güven içerisinde namaza gidildiği bir ortamda kendi nefsiyle olan savaşta, savaş meydanından kaçıp namaz kılmaktan bile aciz bazı insanların, Filistin’e cihad için savaşa gitmek istemesi ve cihattan söz etmesi ne tuhaf bir ironidir! Eminim İsrailliler de bunlara kahkaha ile gülüyordur ki 1,5 milyarlık İslam dünyasından hiç korkmuyor ve katliamlarına devam ediyor!
 
Velhasılı kelam; Ülkemizde çok sayıda namazsız vatansız var! Ama oldukça fazla sayıda namazsız vatansever ve cihad meraklısı da var! E ne diyelim, tüm namazsız yurdum Müslümanlarının ve namazsız vatanseverlerin ve de namazsız cihad meraklılarının 100.Yılı kutlu olsun! Umarım Çanakkale’de şehit olan 500 bine yakın namazlı mücahid rahat uyuyordur! 
 
Bir Sonraki Yazımızda Görüşebilmek Ümidiyle…
 
Şehabeddin Mahir TUNA
İlahiyatçı Yazar
sehabeddinmahir@gmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sen nesin 7 ay önce2023-10-28 10:51:49

Niyetini daha açık söyle.Sanırım cumhuriyet ile sorunun var. Ayrıca sana ne herkesin namazından...

0
-0

Diğer Yazıları

Paralarla ortadan kaybolan kuyumcu ile ilgili yeni gelişme
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)