Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

MÜLTECİ SORUNU VE BATININ GERÇEK YÜZÜ

2018-10-03 16:13:49
1638 OKUNMA

Halil AKAN

Mülteci: ülkesinde din, ırk, siyasi düşünce, ya da ulusal kimliği nedeni ile kendisini baskı altında hissederek kendi devletine olan güveni kaybeden ve başka bir ülkeye sığınma talebinde bulunan ve talebi o ülke tarafından kabul edilen kişiye denilmektedir. Birde sığınmacı var, o da yukarıda bahsettiğimiz aynı nedenlerden dolayı ülkesini terk eden ve henüz sığınma talebi, kaçtığı ülkenin yetkilileri tarafından “soruşturma” safhasında olan kişidir.

Peki, insan neden mülteci veya sığınmacı olur? Hangi insan doğup büyüdüğü toprakları terk etmek ister? Dikkat edilirse göçe zorlanan insanlar hep Müslümanlar. Mazlum ve masum Müslüman coğrafyası yıllardır çağdaş batının pençeleri arasında kan ve gözyaşı dökmektedir. Mülteci meselesinden en çok şikâyet edende yine batılı ülkelerin ta kendileridir. Aslında bu meseleyi tamamen ortadan kaldırmak mümkündür. Nasıl mı? Eğer insanların yer altı zenginliklerine el koymak vb gerekçelerle savaş açmaz o ülke insanlarının kendi topraklarında hür ve özgür bir biçimde yaşamalarına imkân tanırsanız, ne mülteci sorunu olur ne de sığınmacı sorunu. Mülteci konumundaki ülkelere bakılırsa kimi yer atı zenginliklerinden dolayı, kimi jeopolitik konumundan dolayı ve çoğunluğu da Müslüman kimliklerinden dolayı yerlerinden yurtlarından edilmektedirler. Bakın Irak ve Suriye ortada, ne yaşanacak bir şehirleri kaldı ne okuyacakları okulları ne ibadet edecekleri Camileri ve ne de tedavi olabilecekleri bir hastaneleri. Aynı bir hayalet ülkeye çevirdiler. İnşası imkânsız bir ülke haline getirdiler.

O Suriye’de bomalar altında anne babalarını kaybeden masum yavruların yürekleri sarsan bedduaları, korkuları, yaşama dair yok olan umutları, bunlara hep birlikte tanık oluyoruz. Zalime sessiz kaldığımız için bizde hesap vereceğiz. Bir yavru ; “Allah’ım cennette açlık yokmuş, artık açlığa dayanamayacağım beni cennetine al” diye dua ediyordu. Ey batılı milletler sizde idarecileriniz gibi zalim mi oldunuz? Sizin evlatlarınız yok mu? Siz anne baba değil misiniz? Ülkelerini terk edenlere şöyle bir baktığımda hepsi batıya gitmek istiyor neden biliyor musunuz? Tek savaş olmayan yer zalimlerinin ülkeleri de ondan. Ülkelerini terk etmek için yola çıkıp yolda hayatını kaybedenler, botları alabora olanlar ve yine zalimlerce botları delinip batırılarak hayatını kaybedenler, sizi yüce yaratana şikâyet ettiler, sizde bu dünyada benzer zulmü yaşamadan ölmeyeceksiniz bunu sakın aklınızdan çıkarmayın, size dünyada kolay can vermek yok. Ülkelerinden göç etmek zorunda bırakılan insanların yaşam mücadeleleri de öyle duyarsızca izlenecek türden değil. İtilip kakılmaları, aç susuz bırakılmaları, sözüm ona Bir-leş-miş milletler insani yardım adı altında alay edercesine kurtlu gıdalar gönderilmesi, zorla dinlerini değiştirmelerinin istenmesi, çocukların kaçırılması, daha sayacağımız nice eziyetler. Keşke ekonomik ve askeri açıdan çok güçlü olsaydık da bu zulümlerin ortaya çıkmasına engel olabilseydik. Nerede bir gözyaşı, kan, vahşet var, orada bir batılı ülke, İngiltere, ABD, İsrail ve diğerleri var.

Kimse yerini yurdunu kolay kolay tek etmez. Köklerini bırakıp her şeye sıfırdan başlama kararı kolay verilmez. Başımızdaki yabancılara birde bu gözle bakmaya ne dersiniz? Bizler top yekûn dinimize sarılıp Allah cc den tövbe edip ona dua etmeliyiz. Müslüman gibi yaşamalıyız, Müslümanım deyip batılılar gibi yaşarsak onlardan hiçbir farkımız kalmaz.

Bu dünya da yaşam hakkı vermediğiniz bu insanların hesabını elbet size soracak bir güç var biz ona kâinatı yoktan var eden, Allah cc. diyoruz. Dünyada yapılan zerre kadar iyiliğinde zerre kadar kötülüğünde hesabı sorulacak, o gün pek yakındır. O gün gelecek ve o gün o azabı zulm edenlerden, zulme sessiz kalanlardan tatmayan kimse kalmayacak. Biz ülke olarak sessiz kalmadık inşallah. Varlıkla şımarmış kardeşinin halinden bi haber arap dünyası düşünsün.

Son olarak birkaç cümlede dolar artışı bahanesi ile her şeye zam yapan yerli zalimlere seslenmek istiyorum. Bu oyunu tarihi okuyan bilir ve yapılmak isteneni anlamıştır zaten. Benzerlerini daha öncede çokça yaptılar ve amaçlarına ulaştılar ancak bu kez başaramayacaklar. Kâinat üzerinde eksiklerine rağmen Allah c.c’nün dinini üsttün tutan, mazlum ve masuma sahip çıkan yüce Türk milletinden başka kimse kalmamıştır. Bir musibet bin nasihatten evladır. Biz alacağımız dersi maddi kayıpla aldık der kendimize çeki düzen veririz, peki ya siz Allah’ın huzuruna varınca nasıl hesap vereceksiniz. Nerde bir mazlum görse yardıma koşan bir millet bu kadar hain bu kadar fırsatçı olamaz. Bunlar dış güçlerin bir başka ayağı.Bizi karıştıramayacaksınız, mevcut hükümet hataları da olsa bizim hükümetimiz hesabı önce Allah’a ve sonra millete verir, size değil. Yiğit düştüğü yerden kalkar der atalarımız, sorunlarımız çok, sanki yeni kurulmuş bir ülke gibiyiz oysa asırlık geçmişi olan bir devlet, milletiz. Bir anlık gaflete kapılıp zalim fırsatçılara uyanlar olmuştur. İnancım odur ki, onlar hatasından dönecektir ve gerçek vatan hainleri aleni ortada kalacaktır.İstiklal marşı bugün daha bir anlamlı, sizce de öyle değil mi? Milletçe şurada yanlış yaptık ve hala yapıyoruz? Kanunlar bu hain fırsatçılara, hırsızlara yeterli değil ancak, Kim ürün fiyatını artırmışsa almayacağız, elinde kalsın zarar etsin. Milletin kaderi ile oynamak neymiş görsünler. Dolar bozana promosyon verenler vardı ya şimdi şöyle sloganları yaymalıyız,“biz ürünlerimize zam yapmadık”,” milletimizle beraber tek yüreğiz fiyatlarımızı değiştirmedik”vb… şekilde çoğalta bildiğimiz kadar çoğaltalım. Birde doları tamamen ülke dışına çıkarmalıyız. Dolar kötü para olmalı, asla yatırım aracı olmamalı. Ne diyor merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy: Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. / toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.Allah c.c bu milleti tefrikaya düşmekten korusun.(âmin)

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Benzin ve motorine zam geliyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran