Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

MEZUNLAR BULUŞUYOR…

2012-07-12 00:00:00
3101 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

MEZUNLAR BULUŞUYOR…
Arifiye Öğretmen Lisesi mezunları her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel buluşmasını gerçekleştiriyor. Organizasyon tertip komitesinden Gülşen Topçu geniş katılım sağlamak için Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunlarına durmadan davet ve çağrı yapıyor. Gülşen hanımın bu davet çağrısını bizde buradan mezun arkadaşlarımıza iletelim. Bir aksilik olmazsa bizde bu büyük buluşmada yer almaya gayret edeceğiz…
Gülşen Topçu’nun Daveti…
—Arifiye Öğretmen Lisesi 30 Geleneksel mezunları buluşması bu yıl 13.14.15 Temmuz tarihinde gerçekleşecektir. Bu büyük buluşmada sizleri de aramızda görmekten gurur ve onur duyarız. Bu güzel organizasyonun yaşaması ve yaşatılması siz değerli mezunlarımızın teşvikiyle mümkün olacaktır. 13.14.15 Temmuz da yapılacak mezunlar toplantısına tüm mezun arkadaşlarımız Arifiye Öğretmen okuluna gönül vermiş dostlarımız davetlidir.
GÖZLERİMİZİ YOLDA KOYMAYIN…
REHBERSİZ OLMAZ 
Hikmet ehli bir zat buyuruyor ki:
 Eğer bir insanın terbiye edicisi olmazsa, terbiye nedir bilmez. Bir hayvan evcilleştirilmezse evcil hayvan olmaz. İnsan kendi kendine güzel ahlâklı olamaz. Güzel ahlâkın ne olduğunu bilmez ki, olabilsin. Meselâ Araplar vahşet içerisinde yaşıyorlardı. O vahşet içerisinde yaşayan insanlara Hazret-i Peygamber geldi, onlara güzel ahlâkın ne olduğunu anlattı, aynı insanlar, dünyanın en mümtaz insanları oldu.
 Şimdi biz birisini örnek almazsak ahlâkımızı nasıl değiştirebiliriz? “Ben böyleyim” demek doğru olmaz; çünkü Rabbimizin rızası, öyle değildir. Onun için Peygamber efendimiz; “Ben güzel huyları anlatmak, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.” buyuruyor.
 Güzel ahlâklı olmak, kızmamak, kalp kırmamak, insanları mutlu etmek, memnun etmek, sevindirmektir. Yine Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
 “Cehenneme girmesi haram olan ve Cehennemin de onu yakması haram olan kimseyi bildiriyorum. Dikkat ediniz! Bu kimse insanlara kolaylık, yumuşaklık gösterendir.”
 “Söz veriyorum ki, münakaşa etmeyen, haklı olsa da, diliyle kimseyi incitmeyen, şakayla veya yanındakileri güldürmek için, yalan söylemeyen, iyi huylu olan Müslüman Cennete girecektir.”Onun için, güzel ahlâklı insan, az ibâdet etse de, çok sevap kazanır. İnsanları kıran döken, çok ibâdet etse de sıkıntısını çeker. Peygamber efendimize demişler ki; “Bir kadın var, sabahlara kadar ibâdet ediyor, akşamlara kadar oruç tutuyor; ama komşuları ondan illah diyor.” Peygamberimiz; “Onun yeri Cehennemdir.” buyuruyor. Başka bir hadîs-i şerîfte de şöyle buyuruyor: “Bir Müslüman’ı incitmek, kalbini kırmak, Kâbe’yi 70 kere yıkmaktan daha günahtır.” İmam-ı Rabbanî hazretleri de buyuruyor ki:
“Kalp Allahü teâlâya komşudur. Eğer komşu kırılırsa sahibi de kırılır. Onun için, ister Müslüman olsun, ister kâfir olsun, ister fâcir olsun, ister fâsık olsun, ister evliyâ olsun, hiç kimsenin kalbini kırmamaya özen göstermelidir.”Kimseye iyilik yapmak mecburiyetinde değiliz, ister yaparız ister yapmayız; ama kötülük yapmamaya mecburuz. “Neden bu iyiliği yapmadın?” demezler; ama “Neden bu kötülüğü yaptın?” diye hesap sorarlar.

Haftaya görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden