Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Kurlar ve Altın:

2010-07-22 00:00:00
2710 OKUNMA

Halil AKAN

Bakın ne güzel kurlardı euro 1990; dolar da 1600 ken, tabiî ki bunlar geride kaldı amma tekrar görebilme imkânımız mümkündür. Bu açıdan yüksek buldukça kurları satış olarak değerlendirin taki siyasi bir olumsuzluk oluşuncaya kadar. Bir tek anayasa mahkemesi ve/veya cumhuriyet savcısının beklenmedik bir çıkışı kurları yukarı iter aksi halde kurlar çıksa da hızla düşer.

Bundan sonra okuyucularımızın çoğunluğunun isteği doğrultusunda yazılarımızı daha kısa zaman aralıklarla sizlere görüşlerimizi aktarmaya çalışacağız. Dövizde ben her zaman olduğu gibi yükselişleri satış fırsatı olarak öneriyorum. Beklentimize geçecek olursak;

Dövizde, dolar güvenilecek bir para birimi değil ve kesinlikle de yatırım aracı olarak asla tavsiye etmedim ancak bu sıralar yaz ayı olması gurbetçi girişleri nedeniyle kurlar cazip. 1.45-1.52 aralığından dolar, 1.87-1.92 aralığından euro alınabilir orta ve uzun vade için. Paritede tüm yorumcular düşüş beklese de ben yükselme bekliyorum. 1.30 u geçecektir. Sonra kısmi satış gelir düşer tekrar yukarı gider orta ve uzun vade de 1.40 lar mümkündür.

Altında ise, tl ile ben 52-56 aralığında bir fiyat bekliyorum amma uzum vadeli yatırım için 57-58 lerden de alınabilir. Dolar ya da euronuzla almak isterseniz biraz daha bekleyin. Ons 1175’i aşağı kırmadıkça düşüş zor amma 1250 lerde şimdilik çok uzak. Yani 34-37000$ aralığından dolarla, 26000-29000 € aralığında euroyla alınabilir. Hatta altın euro karşınıda rekor kırmış 1 kg altın 33000 euro olmuştu şuan 29000 euro biraz daha bekleyin yazılarımızı da takip etmeye özen gösterirseniz fırsat gördüğümüz anları sizlerle paylaşmaya çalışacağız. 

 

Görüş ve önerileriniz için: akan_751@hotmail.com a mail atabilirsiniz.

 

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bakan duyurdu 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran