Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

KUDÜS MESELESİ VE ARAP ÜLKELERİNİN ONURSUZ DURUŞU

2017-12-13 16:52:12
1914 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı  Olağanüstü Zirvesi,bugün başladı.

Alınacak olan kararlar ne olursa olsun,benim açımdan hiçbir önemi yok.Çünkü İsrail şimdiye kadar BM dahil olmak üzere,altına imzası olsa bile  hiçbir karara uymamıştır.

Benim felsefemde,laftan anlamayanın hakkı kötektir.Öğretmenliğimde de aynı metodu uygulardım.Yani,kişi ile muhatap olurken;mutlaka anladığı dilden konuşacaksın.

Bu manada en çok İslam Ülkeleri’ne kızıyorum.Ses tonumdan dolayı kusuruma bakmayın.İçimdeki öfke ve sıkıntı,böyle yazmama sebebiyet veriyor.Filistinlilere bomba yağdıran İsrail’e karşı,konuşulacak tek dil,silahtır.Bunu da en iyi yapan HAMAS’TIR.Meşru olan bu mukavemet örgüt,İslam ülkeleri tarafından ne kadar destekleniyor?.Bırakın desteklemeyi;İsrail ile anlaşarak,Hamas’ı terör örgütü ilan ediyorlar.

Sakın ha, “İsrail’e karşı silah kullanacak,ciddi manada bir silahlı güç yoktur” demeyin bana.Bu güç vardır.Bundan çok eminim.Ama bu gücü kullanacak “Çanakkale Ruhu Manasında” irade,yürek ve kararlılık yoktur.

Esas itibarıyla Kudüs,Ürdün toprağıdır.Ürdün’ün güçlü bir ordusu var.Ürdün Ordusu ne iş yapar? Golan Tepeleri Suriye topraklarıdır.Suriye Ordusu,İsrail ile savaşacağına,kendi insanlarını katletmektedir.

Son derece güçlü bir devlet olan Mısır için ne diyeceğiz?İsrail karşısında aciz olan bu devletin yönetimi de,bildiğiniz gibi satılmıştır.

Doğru-dürüst bir ordusu olmayan Lübnan’ı saymıyorum.Ya şu Suud-i Amerika’ya ne diyeceğiz? Nerede kaldı o meşhur İslam Ordusu?

Bu sünepe,korkak ve aciz İslam Ülkeleri’nin kukla idarecileri;Kuzey Kore ve Venezuela devlet başkanları kadar haysiyet,şeref,namus ve cesaret erbabı olsalardı;eminim ki bu İsrail’e gereken ders çoktan verilirdi.

Filistin meselesinde,ciddi manada ve çok yönlü destek veren en güçlü savunucusu Türkiye olmuştur.İslam aleminin bilge lideri Tayyip Erdoğan;üzerlerine ölü toprağı atılan bu tembel,uyuşuk ve midesi ile hela arasında boru hattı olmaktan  kurtulamayan bu yaratıkları,bakalım “adam” edebilecek mi? 

Sayın Cumhurbaşkanım.Bu aziz ve kutlu mücadeleni verirken,muhatabı olduğun bu insancıkların;seni yarı yolda bırakma ihtimalini de unutma.Kendinizi zor tuttuğunuz bazı anlarınızı ben hissediyorum.Bu da sizin olgunluğunuzdan olsa gerek.Bakalım nereye kadar.Bekleyip göreceğiz.Allah yar ve yardımcın olsun.Amin.

 

 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran