Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Kritik Cuma geride kaldı pek ya şimdikten sonra…

2015-09-19 00:00:00
1983 OKUNMA

Halil AKAN

Evet, FED( Amerikan merkez bankası)’in bitmeyen açıklamaları ve ucu açık vaatlerinden biri daha geride kaldı. Yine aynısı oldu. Kanımca bundan sonraki vaatli toplantısında beklenti yönünde açıklama yapar diye düşünüyorum. Ne oldu geçen hafta bir hatırlayalım. FED faiz artıracak diye tüm ekonomistler bangır bangır bağardı ne olurdu artırsaydı altının ons fiyatı düşecekti, euro dolar paritesi değer kaybedecekti. Tabi ben FED’in bu açıklamasına şaşırmadım ekonomistlerin yalan yanlış insanları yönlendirmeye yönelik açıklamalarına da kanmadım. Bundan sonra kaldı ekim ayı piyasalar hala bekliyor. FED faiz artırmayınca altının ons fiyatı yükseldi euro usd yükseldi. Bundan sonra ne olabilir.
 
Burada yazacağım görüşler ekonomik tavsiye değil kişisel görüşlerimdir öncelikle bunu belirtmek isterim. Benim kanaatim, bayram arası tl ye talep olacak ve buda fiyatları kısmen aşağı çekecek ciddi düşüş için benim şartım siyaset ve içerdeki gelişmeler. Seçimin tek başına bir iktidarla sonuçlanması isteyen istediği yere çeksin ben doğru olduğuna düşündüğümü söylemekten çekinemem buna en yakın ve en yakışan AKP kurlar bu sonuç sonrası hükümet yemin edip koltuğa oturdu mu bütün eller havaya. Bu yükseliş ihracatı artıracakmış ucuz kurla ihracat artacak ise artmasın. Sen üret kaliteli üret fiyat çok da önemli değil her fiyattan her mal için alıcı her zaman vardır. Kaliteyi satmakta zorlanmazsın. Kurlar şimdilik kolay kolay düşmeyecek gibi duruyor. Ama ben euroyu 3,450-3496 rası satmaktan çekinmeyeceğim, doları da 3,065-3,096 tercihimizi istemeye istemeye dolardan yana yapacağız gibi görünüyor.
Yazımız değişemese de siz alt yorum kısmına bakın zaman zaman eklemeler yapıyoruz. Şimdiden herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle tebrik ederim. Dilerim kâinatın sahibinden kurbanda akıtılacak kanları bela ve müsibetlere kefaret sayar rabbim. Terör belasından emniyet mensuplarımızı askerimizi millet için din için çalışan brokratlarımızı korusun. Her kim bu ülkede yiyip içip yaşayacak teröre destek çıkacak öyle mi buna yeltenene o hainlere destek verene Allah’ım kahhar sıfatınla kahretsin inşaah. Sağ ve selametle kalın.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran