YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

KOALİSYON HÜKUMETLERİNİ SAVUNMAK İHANETTİR

2015-10-13 00:00:00
1810 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Koalisyon’un sözlük anlamını bilmekle bu işler olmuyor.Her şey öyledir.Mutlaka bire-bir yaşamak gerekir.Bu gün yaşı 30 ve aşağı olan gençler, koalisyondan bu memleketin çektiğini nereden bilsin.Ama ben ve benden yaşlı olanlar o sıkıntılı yılları asla unutamayız.
Koalisyon hükümetleri;bünyesi zayıf,sürekli hap kullanan,bağışıklık sistemi çökmüş bir insana benzer.Her an- her yerde, ne olacağı belli olmaz.

Koalisyon hükümetlerinde esas söz sahibi,hükümet dışında olan baskı gruplarıdır.Bunların başında medya gelir,sermaye gelir.Bu ve benzeri yapılanmalar memleketin tüm kaynaklarını peşkeş çekerek adeta bir ihanet şebekesi oluşturulmuştu.
Devleti meydana getiren kurumlar birbirine düşürülmüş,farklı yön ve yöntemlerle birlik-beraberlik adeta sabote edilmişti.Her parti kadrolaşma ve bürokrasiyi dizayn etme derdine düşmüştü.

Bu tablo , çok daha sıkıntılı anları da yaşattı bize.Mesela Güneş Motel olayını unutmuyoruz.Adalet Partisinden 12 milletvekili transfer eden Halkçı(!) Ecevit,yapılan çirkin ve ahlaksız pazarlıklar sonucu,11 tanesine bakanlık vererek azınlık hükümeti kurmuştu.Bakanlık sayısını 23 ten 36 ya çıkararak ,1978 yılları bizim için israf,açlık,sefalet,kuyruk ve anarşi ile kabusa dönmüştü.Karne ile benzin,liste ile un, sigara-şeker  kuyrukları ile çile doldurduk.

Öğretmenler,polisler sağcı-solcu diye iki ayrı koldan çalışıyor,iş yerleri,toplu taşıma araçları hatta camiler bile ayrılmıştı.Kurtarılmış bölgeler yurdun dört tarafına yayılmıştı.Faili meçhuller,cinayetler ve ortalama günde 28 kişinin öldüğü dönemlerden söz ediyorum.
Bu nedenlerden dolayıdır ki;bu gün itibarı ile koalisyonu dillendirmek, bu memleket için tam bir ihanettir.Oyumuzun kıymetini bilelim.Herkes doğruları söylüyor olabilir.Ama şu hassas dönemde doğrularla uğraşmanın zamanı değil.Birlik olma zamanı.
Yeni Türkiye yolunda,kaldığımız yerden aynı güç ve heyecanla, tek başına iktidar olmak umudu ile,oylarımızın çöpe değil sandıkta değerlendirelim.Şu anda, Ak Parti’den başka, tek başına iktidar olma umudu taşımayan partilere oyumuzu atarak,çöp bidonlarını doldurup belediyelere ek zahmet vermeyelim.Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Yaylada ölü bulunmuştu; Betül toprağa verildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden