Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

KENDİ HAİNLERİNİ YETİŞTİREN ÜLKE

2018-09-11 12:49:00
1377 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

25 Yıllık öğretmenlik mesleğimde (1975-2000),devletin istediği eğitim yöntemlerini ve müfredatını hiç uygulamadım.Siyasi yöneticilere göre asi,başkaldıran ve problemli bir öğretmendim. 
Bu nedenle devlet beni alabildiğince cezalandırdı,ELHAMDÜLİLLAH.....

20 soruşturma,2 yıl sürgün hayatı,14 gün hapis,maaş kesimi,onlarca uyarı,kınama,idari ve adli soruşturmaların haddi-hesabı yok.NE GÜZEL İŞTE....DİBEKTE DÖVÜLEN BULGURUN TADI BAŞKA OLURMUŞ...

Peki,nasıl bir öğretmendim?Neden dönemin yönetimleriyle ters düştüm? Çok kısa ve tek cümle ile cevap veriyorum:Türk-İslam ülküsüne bağlı;vatanını,devletini,bayrağını,dinini seven ve bu uğurda gerekirse seve seve canını feda edebilecek kalitede, liyakatli öğrenci yetiştirmekti.

Bürokraside çok yüksek yerlerde ve bu kalitede görev yapan çok değerli öğrencilerim var.Doktor,mühendis,öğretmenler var.Hakim,savcı ve aklınıza gelebilecek her kademede yetiştirdiğim güzel çocuklarım var.Bunlarla gurur duyuyorum.Çok fazla disiplinli olduğum için,bazılarının canını acıttığım da olmadı değil.Ama sonuçta beni takdir ettiklerini duyuyorum.

Neden bu yazıya ihtiyaç duydum?Ülkemizin baş belası olan tüm zararlı unsurlar;yanlış,eksik ve belki de maksatlı bir anlayışın köhnemiş eğitim sistemi ile,ülkemiz vatan hainleriyle doldu.İşin kötü tarafı,bunları biz yetiştirdik.Yaşı müsait olanlar,okul yıllarını hatırlasın,bana ziyadesiyle hak verecekler.Ne yazık ki bu durum,önemli mesafeler alınmasına rağmen kanayan yara halen devam etmektedir.

İddia ediyorum.Benim tezgahımdan geçen hiçbir öğrencimden vatan haini,asla çıkmamıştır ve çıkmaz.Tevazu güzel bir şey.Ama bu konuda benden tevazu kimse beklemesin.Bu ülkenin düzelmesi için,Allah’tan korkan,liyakatli ve vicdanlı bir nesil yetiştirmek zorundayız.

Sivrisinek mücadelesi,ilaç sıkmakla olmaz.Bataklığı kurutacaksınız.Yani,çok kaliteli bir müfredat ve liyakatli öğretmen ordusu ihdas edeceksiniz.Yoktur başka çaresi bu işin,yok....

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden