İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ

2014-11-29 00:00:00
2848 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Kadın erkek eşittir derken bunu neye göre söylüyorlar, Avrupa da böyle söylendiği için mi? Avrupa bize örnek olamaz. Avrupa’nın dini, ahlakı belli değildir. Sadece sanatını alırız. Avrupa da erkek erkekle, kadın kadınla evleniyor. Buna eş cinsel evlilik diyorlar ve bunu kanunlaştıran ülkeler vardır; bu vahşeti bu cehaleti Ebu cehil bile yapmadı, buna tilkiler maymunlar bile güler. Hayvanlar da böyle bir çiftleşme var mıdır? Erkeğin erkeklen, kadının kadın lan evlilikleri çocuk dünyaya getirebilir mi? Sizi gidi sapıklar kuran-ı kerimden, İslam dininden nasibini alamayanlar böyle büyük rezalete düşerler maalesef yüzde doksan sekizi Müslüman olan bu ülkemizde aynı fikri savunanlar var hem de seçilmişlerden, Türkiye büyük millet meclisinde!  Ne günlere geldik Ya Rab ağlar mısın güler misin bu gibilerin şerrinden yüce rabbimize sığınırız, bu gibilere gelecek olan belaya bizleri ortak eyleme Amin.

     Lut kavmini cenabı hak bu ahlaksız rezillerin yüzünden helak etmiştir Ürdün de Lut kavminin helak olduğu göl duruyor gitsinler ibret alsınlar alabilirlerse. Kadın erkek için yaratılmıştır çiftleşmede. Rum süresi ayet 21de yüce yaratan şöyle buyuruyor ‘Benim büyüklüğüme delalet eden alametlerdendir sizin için kendi cinsinizden eşler (zevceler) yarattık onlarda sükunet bulmanız için ve aranızda ülfet muhabbet ve merhamet duyguları koyduk düşünen bir toplum için bunda ibretler vardır’.

Kadın erkek eşitliğine gelince kadını da erkeği de yaratan yüce Mevla yı dinleyelim cahil cühelayı değil. Nisa süresi ayet 34de ‘Allah c.c insanlardan bir kısmını, diğerleri sebebiyle ve marından harcama yaptıkları için erkekler, kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar’. Buyuruyor süre-i bakara ayet228de erkekler için kadınlar üzerine dereceler vardır Nisa süresindeki ayet34dün devamını siz okuyun tercümeli kuranı kerimden ben açıklarsam korkuyorum benden bilirde isyan edenler olur.

Orda Mevla yı dinleyin şunu söyleyeyim erkek amirdir amma zalim değildir erkek hanımına zülüm yapamaz Hanımı da beyine isyan edemez erkek yediğinden hanımın yedirecek giydiğinden giydirecek erkeğin hanımına ve çocuklarına bakması ibadettir hanımında beyine çocuklarına bakması ibadettir Allah katında mükafatı vardır bu meselenin manevi yönüne ağırlık vermek lazım kanunlarla dayatmalarla şiddetin önüne geçilemez imanlı İslam üzere yaşayan ailelerin bu hayatı sadece dünya için değil cennette de devam edecektir inşah.
Yazımın sonunda bu hususla ilgili bir ayet açıklaması yapacağım

Erkekleri evden uzaklaştırma cezası şiddeti durduramaz basın yayında da gördük ki ölümleri arttırmıştır kadınlara yaşama hakkını İslam getirmiştir İslam’dan önce kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu Hz. Ömer İslam’dan önce kız yavrusunu diri diri toprağa gömmüştür İslam ile şereflendikten sonra bu durumu hatırlayınca hep ağlamıştır.

Ey Müslüman hanımlar Avrupa’nın rezaletine ahlaksızlığına bakmayın bizim için kurtuluş yolu İslam dır kurandır evet bir ayeti celile ile yazımı noktalayayım. Ra’d süresi ayet 23/24de  O yurt Adn cennetleridir oraya babalarından, eşlerinden ve çocuklarından Salih olanlarla beraber girecekler melekler Sabr ettiğinize karşılık (size gerici dediler mülteci dediler siz İslam’dan ve kurandan ayrılmadınız) size selam olsun. Dünya yurdunun sonu (cennet) ne güzeldir derler.
Rabbimiz her Müslüman’a bu müjdeyi nasip eylesin
Şuna dikkat etmeliyiz cenabı hak Salih olanlar kaydını koyuyor…
Selam ve dua ile.

ÖNEMLİ NOT: Hüseyin Harputoğlu   hoca efendinin köşe yazıları yoruma kapalıdır. Kendisine sormak istediğiniz özel sorunuz ve eleştirileriniz varsa 0 (264) 400 1214 numaralı telefondan arayarak veyabilgi@kiraategitimmerkezi.com mail adresinden yazarak bilgi ve görüşlerinizi yazılı veya sözlü olarak iletebilirsiniz.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks