Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

İstikrar devam etsin Türkiye yürüsün öyle mi!

2011-08-09 00:00:00
3974 OKUNMA

Halil AKAN

Bu sözü bilmeyen duymayan kalmamıştır. Evet, çok sevdiğimiz güvendiğimiz sayın başbakanımıza ait bir söz. İlk seçimleri de hatırlıyorum o zamanda 3 yıl birlikte kemer sıkacağız ve rahatlayacağız demişti ki aradan 8 yılı aşkın süre geçti. Her seçimde AKP oy vermiş bir seçmen, vatandaş olarak doğrusunu savunduğum yerde yanlışını da söylemekten çekinmem.

Başbakanımız, daha önceki hükümetlerdeki dövizde oluşan ani değişimlerden şikâyet ederdi, istikrarsızlıktan bahsederdi. Şimdi tek başına bir iktidar ama ekonomik açıdan hiçte öyle değil.  Bunu bana cari açıkla, ABD ve Avrupa birliği ülkelerindeki krize bağlayarak açıklamaya çalışan olmasın karnım tok. ABD kedi parasının değerini 2 paralık etmişken benim ülkemde değeri hızla artıyor. Bir gün yatıyorsunuz ertesi gün döviz 40-50 000 tl artmış. Böyle bir farkı telafi edecek ne tür bir iş yapabilirsiniz ki. Nerde MB başkanı, nerde yetkili bakanlar. Gerçi bu hale gelmekte ilk suçlu onlar. Anlamsız açıklamalar yaparak kurları ateşleyen onlar. Her ne kadar sayın başbakan toparlamaya çalışsa da atı alan Üsküdar’ı geçti. Kurlar uçtu zarar eden etti istediğin kadar müdahale et. Hani kendi paramıza değer verecektik. Bir küçük esnaf bir günlük sıkıntısını gidermek için kimden borç alacak, tabiî ki komşusundan değil mi 1000 euro borç alsa 150-200 tl fark ediyor bunu nasıl karşılayabilir.

Bunun izah şekli yoktur. Bu durum bahane kabul etmez. Kim ne derse desin, ne gerekçe gösterirse göstersin bilen olarak ben hiçbir mazeret kabul etmem edemem. Yunanistan da yaşansa normal belki ama benim ülkemde nerde istikrar nerde güven. Nerde tek başına iktidar olmanın avantajları.

Bir ülke ekonomisinde kurlardaki istikrar kadar önemli bir şey daha yoktur. Alın size birkaç yanlış akıl kabul görmez vergi uygulaması. Kuyumcular altın yükseldi çok kar ettiniz gelin bakalım. Siz kayıt altına girdiniz değil mi? Güzel. 10 kg altının vardı işler durgundu, satışlar durgun du ben anlamam ben vergimi alırım. Beni ilgilendirmez senin kazancın. Sat vitrininden altınını, azalt sermayeni öde vergini, nedir vergi altının değer artışından vergi, yahu sermayem mi arttı hayır. İkincisi kenardaki paranla binamı yaptırdın ki bu para vergisi alınmış bir para. Yatırdığın paranı al sonra vergini ödersin yok. İster batsın, ister yıkılsın ben vergimi alırım bu adaletin neresine sığar. Önce vatandaş yatırdığını bir alsın, oda rahat yaşasın da devlette vergisini alsın bunu vatandaş kendi seve seve öder. Önce kayıt altına al sonra da canını alır gibi maliye memurları ile sıkıştırıp vergi diye para al bunun neresi hakka hukuka sığıyor…

Yazacak söylenecek o kadar çok şey var ki satırlar sığmaz, muhatap bulunmaz yoksa soracak çok sorum var…oy verdiysem hesabını sormak en doğal hakkındır. Bu dışarıda kalanların daha iyi olacağı anlamına da gelmez. Nerde başbakanımızın övündüğü MB daki döviz rezervleri. Dolar 2tl ye, euro 3 tl ye gidiyor. Vatandaş fakirleşiyor kimin umurunda…kalın sağlıcakla…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran