YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

İMAN VE KÜFÜR 6

2012-02-23 00:00:00
4382 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

İMAN VE KÜFÜR 6


İman inanmak demektir imanın 6 şartı vardır;
 

1: Allaha inanmak
2: Meleklere inanmak
3: Kitaplara inanmak
4: Peygamberlere inanmak
5: Ahiret gününe inanmak(yani öldükten sonra tekrar dirileceğimize inanmaktır. İnsanlar istesede istemesede öldükten sonra tekrar dirilecektir. Böylece adaleti ilahiye tecelli edecekti.r Herkes yaptığının karşılığını görecektir)
6: Kadere inanmak


 
Tedbir kuldan takdir Allah’tandır. Küfür ise imanın temel şartlarından olan 6 şartı kabul etmemek veya bir kısmını kabul edip bir kısmını kabul etmemektir. Cenabı Hak bakara suresi ayet 85 de şöyle buyuruyor.’’yoksa siz ayetlerimizin bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şimdi sizden bu ahdi bozanın cezası ancak dünyada rezillik ve aşşağlık kıyamette de en şiddetli azaba atılmaktır.’’Bu duruma düşmekten Allaha sığınalım.


 
Küfür üç kısma ayrılır


 
1: Küfrü inadi  
2: Küfrü hükmü 
3: Küfrü cehli


Küfrü inadı: nemrut, firavun ve ebu cehil gibilerin küfrüdür. Nemrut, İbrahim(a.s)’ın hak peygamber olarak gönderildiğini bildiği halde inaden inkâr etmiştir. Firavunda Musa(a.s) ‘ın hak peygamber olarak Allah (cc) tarafından gönderildiğini bildiği halde inaden inkâr etmiştir. Ebucehilde Hz. Muhammed (s.a)’ in Allah tarafından hak peygamber olarak gönderildiğini bildiği halde inkâr etmiştir. Bunlar ve bunlar gibi olanların küfrü inadi’dir. Peygamberin getirdiği mucizeleri de kabul etmemişlerdir, sihirdir ve sairedir dediler. Kuranı kerimde, 
 
Cenabı Hak, kulu Hz. Muhammede (s.a) gönderdiği kuranı kerime şüpheniz var ise, bu kuranı kerimin bir suresine benzer bir surede siz getirin. Allah tan başka ne kadar şahitleriniz ve güvendikleriniz varsa hepsini davet edin. Bunu yapamazsınız ve elbette yapamayacaksınız. O halde yakıtı insanlarla taşlar olan Cehennemden sakınınız. O kâfirler için hazırlanmıştır. Bu fermanı ilahiye karşısında taşlar erir. İnat büyük bir beladır bu duruma düşmekten Allah(cc)’a sığınırız. Firavun Musa (a.s)’ın peşinden giderken deniz Musa (a.s) asfalt oldu. Firavun zanneti ki deniz bana da asfalt olacak ama mezar oldu. Boğulmaya başlayınca bende Musa’nın rabbine iman ettim bende Müslümanlardan oldum dedi Cenabı Hak ona ‘’şimdimi iman ediyorsun; az önce isyandaydın ve fesat çıkaranlardandın’’buyurdu. Ey müminler can boğaza geldikten sonra tövbe ve İman kabul değildir. Nisa suresi ayet 18. yunus suresi ayet 91-92 de şöyle buyuruyor.’’Bizde bugün seni cansız bedeninle denizden yüksek bir yere atacaz ki arkadan geleceklere bir ibret olsun. Bununla beraber: “doğrusu insanlardan bazı kimseler hakikaten ayetlerimizden gafildirler “buyuruyor. Bugün firavunun cesedinin mısırda bir müzede olduğunu biliyoruz. Bundan daha büyük bir mucize olur mu?
 
 
 Bu kuran mucizesidir. Murselat suresi ayet 46 dan sonuna kadar mealen şöyle buyuruyor ‘’ey inkarcılar topluluğu yiyin zevk edin dünyada. Çünkü günahkâr bir müşriklersiniz ahirette ateşe gireceksiniz Allah ve peygamberlerini inkâr edenlerin o gün vay haline. Onlara Allaha itaat edin namaz kılın denildiği zaman itaat etmezler, Allahın hükümlerini inkâr edenlerin o gün vay haline. Artık bunlar kurandan sonra hangi söze(kitaba) inanacaklar ‘’buyuruyor. Kuranı kerimden başka kitap yoktur, uyduruk dinlerde yoktur. Zerdüşt, satanist, ateist bugünkü Hıristiyan ve Yahudilik dini Allah katında din değildir. Onlar dinsizlerin dinidir Allah Teala bu duruma düşmekten muhafaza etsin, düşenlere de hidayet nasip etsin âmin. Allah katında din islamdır. Kuran eğitimi almayan gençlikten de hayır gelmez. Kurandan başka kitap, islamdan başka din edinenler sonunda firavun gibi islama ve kurana inanacaklar, lakin onlarında imanı kabul edilmeyecektir. 
 
Küfrü hükmü ise mükellef olan insanların şeriatı Muhammed iyeye muhalefet ederek yapmış oldukları işlerden veya konuşmuş oldukları işlerden küfür lazım gelip gelmez diye fukahai izamın koyduğu hükümlerdir


Küfrü cehli ise ilmi olmadan cehaletle konuşmuş olduğu ve yaptığı işlerden kâfir olduğunu bilmeyendir. Fıkıh uleması bunlar, kâfir olmazlar demişleridir. En iyisi dini ve imanı meselelerde ilimsiz ve delilsiz konuşmamak lazımdır. Müçtehit imamlarımız dahi birçok meselede bilmiyorum demiştir. Zamanın dinayet işleri başkanı olan imamı Ebu Yusuf’a fetva sordular bilmiyorum dedi. Kendisine devlet bütçesinden para alıyorsun hem de bilmiyorum diyorsun dediler. Cevaben bildiğim kadar para alıyorum. Bilemedim kadar para alsaydım devlet bütçesi bana yetmezdi dedi. Büyüklük buna derler. Kişinin haddini bilmesi büyük bir fazilettir. Harama helal demek veya helale haram demek küfre götürür. Cenabı Hakkın koyduğu hükümleri ondan başka kimse değiştiremez. 
 
Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup