Allday (süvari)
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

İKİ TUTAM ILIMLI BİR TUTAM RADİKAL

2014-06-16 00:00:00
1920 OKUNMA

Levent SERDAR

Fon müziği çalıyor kederli notalar yürekleri sızlatıyor. Gözyaşı da akarsa reyting tavan yapıyor. Hz. Hüseyin,  Kerbala çöllerinde susuz yalın ayak… Ağlamaklı bir sesle vaaz başlıyor. Yâda Hz. Fatıma babasını(s.a.s) (duraksıyoruz)müzik iyice hüzünlü bir hal alıyor. Canı babasının(s.a.s),  gül kokan babasının(s.a.s)  dizleri başında mübarek alnında ki teri siliyor, kanayan mübarek ayaklarını yıkıyor, derken film kopuyor. Gözyaşları hüngür hüngür! Ağlama sesleri.

Vay be! ne kadar da dindarmışız. Kuşlar, ağaçlar, böcekler,  insanları sevmeliyiz, bize kötülükte yapılsa karşılığı  iyilik, bu kötülük hep sürse de hep iyilik lay lay lom. Çok ılımlısınız örnek Müslümanlarsınız. Fakat İslam’ın neresindesiniz?

 Önümüz Ramazan, hep birlikte kim daha çok duygulandırıp ağlatırsa yarışını izleyeceğiz. Birileri bu arada cukka! 15 bin dolar program başına ücret alsın, Ramazan ayı boyunca 600 bin liraya (yani eski para birimiyle 600 milyar liraya) el sıksın, Otel alsın, villa alsın, garibanlar ellerinde mendil,  gözyaşlarıyla dindar olduklarını sansın. Hz. Hüseyin niye oradaydı amacı neydi bunlar hep arka planda kalsın.

 Göz yaşı ve kan, demagoji ve trajedi… Bir dakika burada kesiyoruz ayrılmayın!  Kısa bir ara… Eee kanalda para kazanacak.

Reklam arasında kanalı bir değişin. Boko Haram örgütü şu kadar kız kaçırdı. Bombayı patlattı korkunç manzara. IŞİD’in toplu katliam yapmasından korkuluyor. Ateş, göç, kan ve cesetler… Mezhep savaşı. Allahuekber nidaları. 

Mezhep savaşı ah ümmetin hep kanayan yarası, kaşıyanı çok kardeşim o yüzden kıyamete kadar bitmez, Müslümanların sancısı;  Şiilerle Sünniler, benzinle ateş gibidir bir yaklaştırın birbirine ortalık can pazarına döner. Onlar birbirlerini katlede dursun, maşayı tutan eller; Masada petrol nasıl dağılacak ona karar verirler.

IŞİD demişken de bu mantar gibi birden bire biten örgüt konusunda sözüm ona uzmanlar,  yayın organlarında hemen Sünni El Kaide bağlantısına dikkat çekiyorlar. Ortam küflü olursa! Mantar çok çıkar. Günümüz Müslüman âleminde de mantar yetiştirecek o kadar çok alan var ki. Siz nerde ne yapmak istiyorsunuz ona karar verin, yeter.

Kimi zaman EL Kaide’nin bir kolu adı altında Sünni orijinli radikal bir örgüt, terörist olur; Kimi zaman Hizbullah’ın bir uzantısı adı altında Şii mey şeyli radikal bir örgüt terörist olur. Rant devşireceklerde bunları kullanıp tezgâhı kurarlar.

Dini değerleri, dünyevi menfaatleri için açık artırmaya çıkaranlar. Bu oyunun içerisinde hep yer alırlar. Ilımlı olanlar meditasyon yapıp müminleri uyutur; İyilik, güzellik, dostluk, kardeşlik gibi kulağa hoş gelen sözlerle ninni söylerler. Radikal olanlar ise ganimet ve iktidar olma peşindedirler. Bu amaçla meşru olmayan her şeyi yapabilirler.

İslam tek bir dindir. Tek bir ALLAH’A iman vardır. Tek bir peygamberi(s.a.s).Tek bir kitabı. Tek bir kıblesi vardır. İslam’ın ılımlısı radikali olmaz. Sırf mezhebi farklı diye kimse dışlanamaz. Mümin olan mümin kardeşinin canına haksız yere kıyamaz. Müslüman uyanık olmak zorundadır. Din sömürücülerine de kanmamalıdır. Samimi olmayan,  gözyaşı edebiyatçılarıyla dolu ekranlardan da Ramazan boyu uzak durmalı, Kuran ayında Kuran’la buluşup hasret gidermelidir. Arapça lafzı yanında meal ve tefsir okumalı, yeni hadisler öğrenmelidir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

3 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Zada Home