Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

İDAMIN GERİ GETİRİLMESİ, ŞU ANDA MÜMKÜN DEĞİL

2018-09-03 18:22:03
1993 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

İdamın geri gelmesini en çok isteyenlerden olduğumu başta belirteyim.Bu konuda bir çok makalelerim var.Ancak,ne yazık ki bu durum şu anda mümkün gözükmüyor.Neden mi? İki sebebi var:
 
1-Cumhur İttifakının 340 Milletvekili sayısı,idam için yeterli değildir.İdamı geri getirmek için Anayasal değişikliğine gidilmesi şarttır.Anayasa değişikliği için de iki şık var:
 
A-Referandumlu değişiklik : En az 360 milletvekili “EVET” derse,referanduma gidilir.Pahallı bir iş olsa da,halk kabul eder ve bu iş biter.
 
B-Daha pratik ve masrafsız olanı, 400 milletvekili “EVET” der ve hemen Cumhurbaşkanına gider.O da “imzalamaya hazırım” diyor zaten.Mesele hallolur.
 
*********************************
 
Seçimlerden önce Meral Akşener’in, “İdam çözüm değil.İdam meselesi gündem değiştirmek için ortaya atılıyor” sözünü iyi hatırlıyorum.Dolayısıyla Ondan fayda yok.Akşener, her halükarda fikir değiştirerek idama sıcak baksa bile,43 milletvekili ile, referandumsuz bu iş gene olmaz. Matematiksel rakamlar ortada.
 
Bu konuda,Cumhur İttifakında yer almayarak ,tefrikaya yol açan ve bizleri bu sıkıntılara sürükleyen Süleymancılara,Millet Partililere,Haydar Baş’çılara ve Saadet Partililere;yoğun ve acımasız eleştirilerimi,seçim sonrası süreçte yapmıştım.Hatırlayın.Hele bu zevatın,idamdan bahsetme hakları hiç yok.
 
**********************************
 
CHP ve HDP, başından beri idama karşı.İdamlıkların çoğu zaten onlardan.
 
**********************************
 
2-Bir başka engel daha var.İdamı kaldırırken,bir daha geri getirilmesini yasaklayan ve zamanın o meşhur  28 Şubat Postmodern Ecevit hükümeti tarafından imzalanan, uluslararası iki tane sözleşme var.Görüldüğü üzere;eller kelepçeli,ayaklar prangalı.Bakalım,ileride Allah ne kapı açar.
 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks