ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

İÇİMİZDEKİ HERAKLİÜSLER’E KORKU SARDI

2017-11-16 16:28:37
2463 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,son grup toplantısında "CHP,2019 yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan'ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse;bu durum karşısında partimiz, AK Parti ile birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir" demişti ya.
 
Bu konuşmayı izleyince,tarihsel bir olay aklıma geldi.Yıllar önce,Kıssas-ı Embiya adlı bir kitapta okumuştum:Üçüncü halife Hazreti Osman,halife seçilince;fitne-fesat türedi.Ve ne yazık ki,Hazreti Osman şehit edilir.
 
Bir kısım Müslümanlar tarafından biat edilen Hz.Ali,dördüncü Halife seçilir.O günlerde Muaviye Şam Valisi’dir.Çok güçlü ve muktedir bir vali.Hz.Ali’nin halifeliğini bir türlü kabullenemez ve aralarında anlaşmazlıklar çıkar.Müslümanlar arasında birlik-beraberlik kaybolur.
 
Bu durumdan cesaret alan Bizans İmparatoru Herakliüs,büyük bir ordu hazırlar.Müslümanların üzerine saldırma kararı alır.Muaviye bu durumu öğrenir ve Herakliüs’e bir mektup gönderir:
 
“Ey Bizans Hükümdarı Herakliüs.Eğer saldırıya geçersen,Hz.Ali ile anlaşırım ve üzerine gelirim. Konstantaniye’yi (İstanbul’u) üzerine yıkarım.Seni dağlarda domuz çobanı yaparım.”
 
Bu mektuptan sonra Herakliüs ve diğer yan kolları, “Eyvah,Müslümanlar birleşiyor” der ve korkudan,saldırı planlarından vazgeçer.
 
Günümüzün Herakliüsleri.Duydunuz mu Bahçeli’nin sesini?O zaman mektup,şimdi Grup toplantısı.Fark eden bir şey yok.Akıllı olun.Yoksa “Tanrı Dağı’nda” domuz çobanı olabilirsiniz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ÖNEMLİ NOT:Muaviye'nin, sadece yukarıdaki yazının içeriğinde olan milli ve yerli tutumundan dolayı;sayın Devlet Bahçeli ile irtibatlandırdım.Yoksa Muaviye ile Bahçelinin kıyaslanması asla mümkün olamaz.
 
Çünkü Muaviye,Devlet Başkanı Hazreti Ali'ye karşı isyan etmesi ve "Sıffın Savaşı" ile 70 bin Müslüman’ın katledilmesine sebep olan bir isyankar ve saltanat aşığıdır.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden