YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Hicri Yılbaşı

2018-09-26 16:50:28
2120 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Hicri 1440 ncı yılınızı tebrik eder İslam aleminin birlik ve beraberliğine, akan Müslüman kanının durmasına vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim.
Hristiyanların 1 Ocak yılbaşısın da içki, kumar, fuhuş, çeşitli rezaletlerle dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Maalesef bizim Müslümanlardan da onlara uyanlar var. Hz. Ömer (r.a.) ‘in İslam alemi için tesbit ettiği 1 Muharrem Hicri yılbaşında bize layık olanı bizde yapmalıyız. Kur’an-ı Kerim okumak, Aşure pişirmek, fakir fukaraya ikramda bulunmak, muharrem ayının 9-10 veya 10-11’nci günlerinde oruç tutmak. Diğer günlerde de ayrıca tutabiliriz fakat Efendimiz (s.a.s.) böyle tavsiye buyurdular. Muharrem ayının 10’ncu günü Hristiyan ve Yahudiler oruç tutarlardı, Efendimiz (s.a.s.) onalara benzememek için bu şekilde oruç tutmamızı tavsiye buyurdular.  Hadisi Şeriflerinde “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır” buyurdular. 
 
Hicret bir yerden bir yere göç etmek demektir. Ebu cehil ve avaneleri Efendimiz (s.a.s.)’e aman vermediler. Âlemlere rahmet olarak gönderildiğine isyan ettiler. Cenabı Hakkın emriyle Mekke-i Mükerremeden Medine-i Münevvereye hicret ettiler. Hicrette bizim için büyük dersler ve hikmetler var. Peygamberimiz (s.a.s.) korktuğu için hicret etmedi, Ebu cehilden kaçmadı. Biz ümmetine ders olsun için bunu yaptı ve Cenabı Hakkın emriyle hicret etti. İslamı daha rahat yaşayabilmek ve İslamı daha rahat dünyaya hakim kılmak için hicret ettiler. Sahabe-i kiramda Efendimiz (s.a.s.)’ in emriyle evlerini, mallarını, çoluk çocuklarını Mekke de bırakarak onlarda hicret ettiler. Mü’min de gerekirse Allah için maldan da geçecek, evlattan da geçecek. Allah ve resulüne teslimiyetini böyle gösterecek ve Cenabı Hak bunun karşılığında ebedi olan cennet yurdunu vaat ediyor. Peygamber efendimiz (s.a.s.)’ in hane-i saadetini düşmanlar sardılar onu öldürmek için, Efendimiz (s.a.s.) bir avuç toprağa Yasin-i Şeriften bir ayet okuyup üzerlerine serpti ve aralarından çıkıp gitti. Göremediler… Sevr mağarasında örümcek ve güvercin onları korudu Hz. Ebubekir (r.a.) ile beraber. Yüz deve karşılıpğında onu öldürmek için koşan Süreka ona yaklaştığında atının ayakları kuma saplanıp kaldı. Kurtulması için Efendimiz (s.a.s.) den aman diledi. Efendimizin aman dilemesiyle kurtuldu ve sizin bu tarafta olduğunuzu söylemeyeceğim dedi ve böylece Medine-i Münevvereye vardılar. Medineliler onu dört gözle bekliyordu, büyük bir bayram ve sevinçle karşılayıp bağırlarına bastılar. Medineliler hicret eden kardeşlerini mallarına ve evlerine ortak ettiler. 
 
Ebu cehil öldü diyorlar fakat hala zürriyyeti yaşıyor. Müslümanları aç bırakmak için ve öldürmek için çeşitli yollara başvuruyorlar. Ambargolarla çocuk kadın demeden döktükleri kanlarla Müslümanları imha etmeye çalışıyorlar. Bu hainler Ebu cehilide geçtiler. Bir Müslüman bunların yaptığını yapabilir mi? İslam ne yüce bir dindir, Kur’an ne yüce bir kitaptır. Cenabı Hak bizleri bu büyük değerlerimizden mahrum eylemesin. Bu büyük değerlerimizin kıymetini bilerek çoluk çocuğumuza bu eğitimi vererek bu yolda hizmet vermeyi Mevla nasib eylesin. 
Asırlarca bu büyük değerlerimizle ecdadımız Osmanlı ayakta durdu. Dünyanın üçte ikisine hâkim oldu amma ecdadımız gittiği yerlerde bu kafirler güruhu gibi kan dökmedi insanlığı onlara öğretti. Hala bunlar taharet almasını bilmezler, gusül bilmezler, cünüp gezerler. Bunlara hayranlık duyanlara şaşarız. Bunların varsa sanatları alınır başka hiçbir şeyleri alınmaz.
 
Muhterem kardeşlerim benim ismimi vererek para ve fındık toplayanlar olduğunu bana söylediler birileri bunu zaman zaman yapıyorlar. Sakın bu utanmazlara itibar etmeyin. Hemen beni aramanızı rica ederim.
 
0537 965 17 29 – 0535 486 24 40
Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup