Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Hem bayramlaşalım hem de…

2011-08-27 00:00:00
2724 OKUNMA

Halil AKAN

Evet, yaklaşan ramazan bayramı ve geçmiş kadir gecenizi tebrik eder yüce Allahtan sağlık ve huzur içerisinde nice ramazanlara erişmenizi niyaz ederim. Dilerim yüce yaradan bu ramazan ayı hürmetine dünyadaki Müslüman ülke liderlerine merhamet ve akıl fikir ihsan etsinde halkını ezdirmek yerine huzurlu yaşam imkânı sunmak için mücadele şuuru versin. Allah c.c lütfetmiş dünya zenginliklerini Müslümanlara vermiş onlar keyfiyeti seçmiş, köleliği seçmiş zenginlikleri Hıristiyanlara, Yahudilere, yabancılara teslim etmiş. Bir yana da aç Müslümanlar diğer yanda israf içinde yüzen bir başka Müslüman topluluğu. Kendi insanını öldürten, kendi halkına savaş açan liderler sanırım kıyamet yaklaşıyor. Nedir bu insanların birbirlerinden alıp veremedikleri oysa dünyadaki tüm nimetler insanlığa kıyamete kadar yetecek bollukta tek eksik paylaşmak kardeşçe yaşamak.

Gelelim biz asıl konumuza. Altın, döviz bu yıl tüm yatırımcıları şaşkına çeviren hareketler sergiledi ve hala sergilemeye devam etmekte. Önü görmek öneride bulunmak, yorum yapmak oldukça zorlaştı. Kumar oyununa çevirdiler. Ne zaman ki altın fiziki alım satımdan, sanal ortama, fon’a dönüştü altında dürüstlük yok oldu gitti. Para kazanmak uğruna fazlaca riske girmemeyi öneriyorum. Bir iki kez işiniz ras gitmiş olabilir buna bakarak hesapsız işlere sakın girmeyin. Bu piyasalar tehlikeli olmaya başladı.

Dövizde beklene düşüş geldi. Ben hala doları 1.75 ler de görmeye alışamadım, euroyu da 1.50 lerin üzerinde görmeye alışamadım. Kurlar düşecek buna hala inancım var ama yıl sonu yaklaşırken de yeninde yükseltebilirler aşağıda belirteceğim seviyelere çok dikkat edin ve işlemleri yaparken bu seviyeleri göz ardı etmeyin. Dolarda 1.72 ler aşağı gelirse 1.65 e kadar gerileyebilir bu da aşağı kırılırsa 1.50-1.55 aralığına kadar gerileyebilir. Euro da ise .2.50 ler önemli aşağı gelirse 2.45 lere kadar  gevşer oda geçilirse daha da aşağılar mümkün. Ben kurların mevcut gördüğü seviyelerin daha da yukarısına gideceğine inanmıyorum. Merkez bankası kırmızıçizgiyi çizdi dolarda 1.80, euro da 2.60 buraları görmek istemiyor. Parite açısından ise, 1.4540 önemli burası yukarı geçilirse 1.4920 lere kadar gidebilir amma ben derim ki 1.45 lerden eurodan dolara bir miktar dönün yukarı gidecek olursa bekleriz 1.49 ları yok gitmeden dönerse kalanı da çeviririz uzun vade de bence ibre dolardan yana.

Altın ise 1912 lerden ons (tl ile 108800 den) 1700 dolarlara oradan tekrar 1.830 dolarlara geri geldi hem de 1-2 gün içinde burada tehlike var. Eğer buradan düzeltme gelmez ise ki bence hem tl bazında hem dolar bazında altın düşecektir yukarıda zirve osn olarak 1904$, tl olarak 108 tl buraları yukarı kırdımı altını kimse tutamaz ama ben henüz bu seviyelerin üzerini göstermeyecekler diye düşünüyorum. Bize soranlara 108 den sattırdık 97 olduğunda da alım önerdik uyanlar mutlu. Şimdilik yazacaklarım bu kadar soruları olanla işyerimize uğrayarak, arayarak, mail yolu ile ulaşabilirlerse bildiğimizi kendileri ile paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Tekrar herkesin bayramını tebrik eder İslam âlemine huzur, barış bolluk, bereket dolu günler getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim.

U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran