Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

HAYALLER ŞAMPİYONLAR LİGİ

2018-12-20 14:12:08
2484 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Yeni Sakarya Atatürk stadında öyle bir atmosfer vardı ki hayran kalmamak mümkün değil. Herkes gibi benimde tüylerim diken diken oldu. Bu sezon Galatasaray'ın şampiyonlar ligin deki bir kaç maçına şahit olan bir gazeteci olarak Yeni Sakarya Atatürk stadı'nda çalan o efsane Şampiyonlar Ligi müziği beni bambaşka hayellere götürdü. Tüm Yeşil-Siyah sevdalıları bu güzel hayallere ortak olmuştur düşüncesindeyim. Fakat şuan sadece hayal edebiliriz. 
 
Sakaryaspor için Samsunspor karşısında kesinlikle kaybetmemek gerekiyordu. Bunu da 1 puan alarak da olsa başardık. 3 puan da alabilirdik ama pozisyonları gole geçirme konusundaki sıkıntımız buna izin vermedi. Oyunun geneline bakacak olursak Yeşil-Siyahlı ekibimizin oyunu beni çok tatmin etmedi. Saha da daha diri duran, boş alan vermeyen bir Samsunspor vardı. Orta sahanın formsuzluğu aslında bizim takımı etkileyen en önemli etkenlerden biri oldu. Samsunspor defansının Berk İsmail'e yaptığı adam adama baskıda defans arkasına sarkmamızı engelledi. Kanatlardan Dilaver ve Zahit ile pozisyon elde etmeye çalışsakta çoğunda verim alamadık. Samsunspor'a karşı daha dikine orta sahadan pas oyunuyla pozisyon yaratabilirdik ama onuda maçın büyük kısmında malesef yapamadık. Sadece maç sonuna doğru Berk İsmail ve İlyas Çakmak ile yakaladığımız iki pozisyonda bu dikine oyunu görebildik. Canberk'in  sayesinde ilk penaltıyı kazandık. İkinci penaltıda oyunu ceza sahası içine taşımamızla geldi. Belki de penaltı pozisyonları olmasa bu skoru da yakalayamayabilirdik.  Samsunspor'a oranla daha fazla pozisyona teşebbüs etmiş gibi gözüksekte çoğu kaleye çok uzak bölgelerdeydi. Samsunspor'un üç atağından ikisi gol biri ise direkten dönen bir top oldu. Hatta direkten dönen topta kaleci dahil tüm defansımız topu seyrettik.    Savunma hattımızın özellikle hava toplarında daha garanti oynamaları gerekiyor. Özellikle orta sahaya indirilen toplar anında kalemize pozisyon olarak geri dönüyor. Bizim hücum çıkışlarında yüksek top oynamak yerine yerden oynamamız şart. Özellikle bu maçta havadan oynamaya çalıştığımız çoğu topa Samsunspor sahip oldu. İki takımda üçüncü golü yakalayabilecek şanslar bulsa da karşılaşma 2-2 sona erdi. Son dakikalardaki mücadele gerçekten taktir edilesiydi. Bir başka taktiri de tribünler hak etti. İki takımın taraftarları gerçekten büyük bir dostluk örneği gösterdi. 
 
Gecenin sonunda kazanan tabiki Sakaryaspor'umuz oldu. Hem Samsunspor ile puan farkımızı korumuş olduk hemde ligin ilk devresini zirve de tamamladık. Devre arasını da güzel değerlendirebilirsek aynı tempo ile şampiyonluğa uzanan bir hikayeye hep birlikte imza atabiliriz...
 
Saygılarımla 
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşişin artması halk sağlığını tehdit ediyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran