Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Hastanede bir gün…

2018-12-18 11:34:02
3358 OKUNMA

Halil AKAN

Geçen hafta annemi göz muayenesi için Yenikent Araştırma hastanesindeki bir uzmana hekime götürdüm. Dehasa büyüklükte bir hastane, içerisinde yok yok. En garibime giden ise Avm’lerde olduğu gibi Müslümanların ibadet yeri olan mescit en alt da, ücra bir köşeye sıkıştırılmış. Madem %99’u Müslüman bir ülkeyiz o halde mescitlerin en merkezi yerde olması gerekmez mi?

Neyse biz konumuza devam edelim. Hastanede hemen hemen her branştan hekim var. Hastane otoparkı hınca hınç dolu, sadece oto park mı, içeri girdik ki, aman Allah’ım her odanın önünde bir sürü insan, sanki hastanede değil AVM de gibiydik.

Muayene olduk ve Dr bizi bir film için karamandaki bir başka araştırma hastanesine gönderdi. Oraya gittik sanki Yenikent hastanedeymişiz gibi geldi bana, burası da büyük bir hastane ve her katı koridorlara varıncaya kadar insanlarla doluydu. Bir an korktum ve Allah’ım bütün bu insanlar hasta olamaz dedim.

Biran düşündüm;  ya insanlar gerçekten hasta ve buna sebep olan birileri var ve/veya devlet karşılıyor diye işi ciddiye almayanlar var. Birileri bu milletin sağlığı ile oynuyor burası açık ve net. Neden bakanlığımız:”İnsanlarımız hangi şikâyetlerle hastanelere müracaat ediyor, ne gibi tedbirler alınarak bu hastalıklara yakalanmanın önüne geçebiliriz” türünden bir araştırma yapıp tedbir almaz.

Beyler, eğer hastane yapımına önem veriyorsanız, halkınızın sağlıksız beslendiğini kabul ediyorsunuz demektir. Bu da yetmez kapitalist simsarlara hizmet ediyor, onlara hasta üretiyorsunuz demektir. Hala anlayamadık mı, hastaneler inşa etmekle hastalıkları ortadan kaldıramayız. Hala anlayamadık mı, daha çok ürün alıp daha çok para kazanacaksınız vaadi ile satılan tohumlar ile gıdaları tükettikten sonra kaybolan sağlımızı kazanmak için daha çok harcayacağız ama kaybettiğimiz sağlığımızı geri alamayacağız.

Birde şunu unutmamak lazım, Allah razı olsun, büyük paralar tutan sağlık harcamalarını hükümetimiz karşılıyor peki ya karşılamazsa, bu insanlar bu hastalık harcamalarının üstesinden nasıl gelebilir? Eski hastane manzaraları aklıma geldi biran, rehin alınmalar, saatlerce sedyede bekletilmeler. Allah c.c bir daha o günleri bu millete yaşatmasın.

Tabi bu övünülecek bir şey değil. Asıl yapılması gereken halkınızın sağlıklı beslenmesine yönelik adımlar atmak. Tarımda kimyasal gübre kullanımına son vermek, genleri ile oynanmış ürünlerin satışına izin vermemek, halkın sağlığını tehdit eden zalimlere büyük cezalar vermek. İnanın bu tür tedbirleri almak hem daha hızlı çözüm, hem de ülke bütçesine büyük tasarruf sağlatacaktır.

Kısacası, hiçbir bakanlıktan şuana kadar beklenilen hamleyi göremedim. Bir tanesi çıkıp bakanlığı konusundaki ülkemin sorununu kökten çözecek bir plan, proje, yasa yapmadı.

Bu arada, Fransa, Belçika ve Macaristan’daki ayaklanmaların, gezi olaylarına benzer olayların, ülkemde yeniden yaşanması için insanları sokağa çağıran zihniyeti kınıyorum. İşte milletin menfaatine ters tutum ve açıklamalarda bulunulduğu için millet oy da vermiyor, iktidar da yapmıyor. İşyerlerini, kamu mallarını tahrip eden gezicileri destekleyenlere, Mehmetçiğimi şehit eden, topraklarımda gözü olan PKK ile kol kola gezenlere milletim sırası geldiğinde hak ettiği cevabı vermekten çekinmeyecektir.

İki cümleyle de piyasalara değinip yazımızı sonlandıralım. İzlediğimiz gibi dolar bir türlü 5.30 ları aşağı kıramıyor, yılsonu da yaklaştığı için 5,40-5,60-5,75 seviyelerini test etmek isteyebilir. Pazartesi tahvil arzı başarılı olursa dolar kuru 5,12-5,29 aralığına gerileyebilir. Altın ise, gram TL olarak 200 tl’li seviyeler orta ve uzun vade için uygun alım seviyeler olarak görünüyor. Bugün aldığım bir haberide sizlerle paylaşmak istiyorum. 1991-1996 tarihli dolarlar %10 tersine alınıyormuş. Dolar alırken bu tarih aralığında olmamasına dikkat edin. Tekrar diyorum burada yazdıklarım bir yatırım tavsiyesi değil şahsi fikirlerimdir.

Dua ile bitirelim, Allah c.c birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. İç kargaşa, huzursuzluk çıkarmak isteyenlere de müstahaklarını versin.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran