Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

HAKEMİDE YENMEMİZ ŞART

2022-02-10 12:18:52
1630 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor son haftalarda sancılı bir süreç geçiriyor. En yakın takipçimiz 1461 Trabzon FK ile olan 8 puanlık fark adeta eridi. Herşey en baştan başlıyor diyebiliriz. Sürecin buraya gelmesindeki baş faktör "Hakemler." Sakaryaspor kulüp başkanının sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda bu durumu doğruluyor. Ama bizim ne olursa olsun hakemine yenmemiz şart.
 
Pazar günü Sakarya Atatürk Stadında muhteşem bir atmosfer vardı. Gerçekten maça gitmeyi özlemişim. Maç öncesi Yılmaz Şen ve Volkan Balaban ile de sohbet etme fırsatı yakaladım. Yılmaz abinin çağrısına kayıtsız kalmamış olmam beni ayrıca mutlu etti.
 
Sakaryaspor maça çok hızlı başladı. 30 dakika boyunca tek kale oynadık desem yeridir. Bir çok pozisyona girdik fakat malesef golü bulmayı başaramadık. Burak Süleyman'ın muhteşem ortaları gerçekten bir resital sunuyordu. Hurşit Taşçı'nın kafa vuruşuna Vanspor Fk kalecisi müsade etseydi belki ilk golü bulan biz olabilirdik. Hurşit demişken ceza sahası içinde maruz kaldığı müdahaleyi hakem faul olarak değerlendirmedi. Başka bir pozisyon da ceza sahası içinde Oğuz Kocabal'a yapılan müdahale de faul için yeterli görülmedi. İki penaltımız es geçildi desek daha doğru olur.
 
Vanspor FK etkisiz olmasına rağmen yakaladıkları bir duran top fırsatında golü bularak 1-0 öne geçti. Yeşil-Siyahlı ekibimiz Tahir Babaoğlu, Ömer Bozan gibi isimlele gole çok yaklaşmışken yine bir duran top sonrasında Ömer ile beraberlik golünü bulmayı başardı ve ilk yarı böylelikle tamamlandı.
 
İkinci yarı da aynı istek ve arzu ile oyuna başlayan yine Sakaryaspor oldu. Gol için herşeyi denesekte Vanspor FK kalecisi Onur Tekin'i geçemedik. Mucize kurtarışlarıyla gole izin vermedi. 80. dakikalarda Vanspor FK'nın kontradan bulduğu bir atak yürekleri ağzımıza getirdi. Nitekim maçta kazanan olmadı.
 
Maça dair dipnotlar eklemek gerekirse defans hattımız gerçekten çok iyi Ümit Kurt ve Çağlayan Menderes güven veriyor. Orta saha da  Ömer Bozan ve Oğuz Kocabal oyun kurmada ve pas trafiğinde oldukça iyiler. Okan Dernek bir çok pozisyon da sırıttı. Her pozisyon da kafa pası atma hastalığı var. Top bizde iken saha içine çok yayılıyoruz. Beklerin bu kadar ileri de olması beni düşündürdü. Burak Süleyman çok teknik oldukça istekli ve güzel işler yapmak istiyor. Sol kanatta daha etkili olduğu düşüncesindeyim. Tahir Babaoğlu çok atik ve kendine pozisyon yaratabiliyor fakat bitiricilik konusunda bu maçta zayıf kaldı. Hurşit Taşcı mücadeleci rakibinin üstüne gidiyor fakat daha akıllı paslar ve son vuruşları iyi olsa sonuç alabiliriz. Murat Yılmaz her pozisyonda olmaya çalışıyor ama yetenek konusunda bu maçta geride kaldı. Bir penaltı pozisyonununa da o maruz kalmıştı. Ozan Sol 11 başlasa bence daha verimli olur. Oyuna girdikten sonra ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ali Özgün'de daha fazla süre verilse  bir şekilde golü bulur. 80'den sonra pozisyon bulacağı kadar bir vakit olmuyor.
 
Ercüment Coşkundere'nin elinde çok güzel bir kadro var. Doğru taşları yerine koyarsa bu takımın şampiyonluğu kaçınılmaz. Hakem konuşmamıza gerek dahi kalmaz.
 
Saygılarımla
 
Tacettin Furuncuoğlu 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran