Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

GÖZ YAŞI SUÇUN RENGİNİ DEĞİŞTİRMEZ

2016-02-04 00:00:00
1967 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

PKK’nın ve onların sivil giyimli silah arkadaşları olan HDP’nin asıl amacı; güçlü oldukları il,ilçe ve mahelerde,  hayal ettikleri“Öz Yönetim” diye tabir edilen  “Bağımsız(!) bir Kürt yönetimi.

Peki,nasıl olacaktı bu iş?Önce “Türkiye Partisi” olunacaktı.”Barış” nidaları ile halka şirin görünecektiler.Saz çalıp kaz gibi yalpalayacaktılar.Doğan medyası da ayıp pullayacaktı.CHP ve Pararel Yapılanmanın Pensilvanyası da hazır ve nazır.Sonuç,%13 oy ve barajı aşmak.Birinci perde kapandı.

Sonrası malum.Silaha sarıldılar.Hendekler kazdılar.Tuzaklar kurdular.Her tarafı yaktılar-yıktılar.Çok güçlü olduklarını sandılar.Kendinden emin ve kararlı bir varlık sergilemek adına “Meydan” okudular.Tehditler savurdular.”Bu iş ya bitecek,ya bitecek” hesaplarıyla olanca güçleriyle harekete geçtiler.Bu da ikinci perde.

Sonra ne olacaktı?Asıl önemlisi burası işte.Yani son ve üçüncü perde.Doğu ve Güney Doğulu Kürt kardeşlerimizi yanlarına çekmek.Yani mutlaka bir “Halk hareket”i gerekliydi.Çünkü,Dünya Siyaset Literatüründe, Halkın desteklemediği hiçbir oluşum başarıya ulaşsa bile,uzun soluklu olması mümkün değildir.

Ve kapanış.Nasıl yani?Kürt kardeşlerimizi Devlete karşı isyana,başkaldırmaya ve kalkışmaya sürükleyemediler.Kürt Halkını,sakat ve yalan hayerine inandıramadılar.Dolayısı ile yalnız kaldılar.Yapılan operasyonların %80’i, halkın ihbarları ile gerçekleşti.Halk o bölgeyi terk etti.

Dolayısı ile sazcı Demirtaş’ın kimyası bozuldu,Baydemir gözyaşlarına boğuldu.Sırtlarını yaslandıkları dağlara kar yağdı.Tükürükleriyle boğacaklarını sandıkları insanların septiçukurlarına kendileri boğuldu.

Şimdi asıl soru şu:Halk bunlara neden itibar etmedi?Bu sorunun iki cevabı vardır.Birincisine fincancı katırları gene ürkecek,biliyorum.Nedir o? Çözüm sürecinin meyveleri bunlar.Çözüm süreci ile halkın güveni kazanıldı.PKK’nın vaat ettiklerini, devlet tamamen yerine getirdi.Bunların ne olduğunu yazmaya gerek yok.Bilen biliyor zaten.Ve şu anda çözüm sürecinin kalan bölümü için B planı devreye sokulacak.

İkincisi de,PKK ve onun siyasi uzantısı olan HDP’nin ;camiler dahil her arafı yakıp-yıkması oldu.Halk bunlardan nefret etmiş durumda.Baydemir ağlıyor.Yalvarıyor.Ayakları titriyor.Lider kadroları kurtarmanın telaşını yaşıyorlar.Çalmadıkları kapı kalmadı.Ama unutmayalım ki,Gözyaşı,suçun rengini değiştirmez.Biteceksiniz.Lami-cimi yok.Allah Askerimize,polisimize, Güçlü Devletimize ve hükümetimize güç-kuvvet versin.Amin.

Ve En Önemlisi:Bu saatten sonra Devletimiz-Hükümetimiz Kürt kardeşlerimiz için kalıcı çözümler üretmek.O bölgede güçlü yatırımlar yapmak.İstihdamı geliştirmek.Halkın gönlünü tam anlamıyla kazanmak.Halkımızın,PKK denen bu belanın kucağına tekrar itilmemesi için ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalı.İstihbarat,güvenlik tedbirleri ve lojistik tedarik unsurları kesinlikle ihmal edilmemeli.Yoksa o bölgede yeni “SUR”lar açılabilir.Su uyur ,düşman uyumaz.Çok ama çok hassas bir bölgedeyiz.Güzel yurdumuzun iç ve dış düşmanlarına karşı her zaman tenakuzda olmalıyız.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden