Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Fitne Adam Öldürmekten Daha Büyüktür

2018-01-25 17:40:45
2986 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Haksız yere bir insanı öldürmek veya yeryüzünde fesat çıkartmak bütün insanlığı öldürmek gibidir. (Maide Suresi 32)  Gerçek Mehdi (A.S.) benim sağlığımda gelirse ilk inananlardan olurum, yoksa her mehdilik ilan edene tabi olacak kadar cahil değilim. Bu hususta kimse beni kınayamaz. Siz bu cürete katlanıyorsunuz diye benim de katlanacak halim yok. Sırtında mühür var diyorsunuz o halde gösterin o mührü? Başka bir çıban olmasın! Şimdiye kadar çok sahte mehdiler geldi, hiçbiri bir şey yapamadı, yok oldu gittiler. Hatta sahte İsa bile geldi. Hasan Mezarcı İsa’yım dedi bir iş göremedi. O da yok oldu gitti. Şu ayet onu gösteriyor, bu hadis onu gösteriyor diye sizin uydurmalarınıza inanacak kadar cahil değilim elhamdülillah. Ben kimseyi kıskanmam asla, keşke öyle olsa. Amma olmayana da tamam diyemem.

Şimdi Mehdi (A.S) bekleme zamanı değildir. İslam’ı ve Kur’an-ı Kerimi öğrenme, hükümlerini yaşama zamanıdır. Mehdi (A.S) gelecek diye İslami faaliyetler durdurulamaz, İslami cihat durdurulamaz. Ehli küfür kanımızı dökerken biz Mehdi (A.S)’mı mı bekleyeceğiz? Mehdi (A.S) gelince hemen hükmünü icra edecek. Beş sene, on sene bekleme diye bir şey yoktur. Sahte Mehdi’nin ne yapacağı ne zaman başlayacağı ve nereden başlayacağı belli değildir. Vurarak, boğarak başlayacağız diyorlar, gerçek Mehdi insan boğar mı? İnsan öldürür mü? El insaf!

Bir sürü sahte Mehdi var. Bunların ne olduğu belli değildir. Bir sahte Mehdi de çıplak kadınları toplamış onlara Mehdilik taslıyor. Cahilden hiçbir şey olmaz. Allah (C.C.)“hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar” buyuruyor.  (Zümer 9)

 Allah (C.C.) hikmeti yani ilmi dilediğine verir. Kime hikmet yani ilim vermiş ise ona büyük bir hayır vermiştir. Bunu ancak akıl sahipleri düşünür. (Bakara Suresi 269) Şu halde ilimsiz hiçbir şey olmaz.

Sübhanekeyi okumaktan aciz birilerini toplayıp Mehdilikle meşgul olmak onlara yazık etmek olur. Kul huvallahuehad o sondaki Ï harfini Ê okumak namazı ifsad eder. Min şerri mahalakÎ iledir. Íile veya … ile okunursa namaz fasit olur!Haberiniz var mı? Evvela bu gençlere namazını Kur’an’ınını öğretmek lazım. Buhari’nin hadisidir. Efendimiz s.a.s. buyuruyor; Allah CC yeryüzünden ilmi söke söke almayacaktır. İlmi, Ulemayı almakla alacaktır. Hatta fetva verebilecek tek bir alim kalmayacaktır. İnsanlar cahil kimseleri dinde reis, alim kabul ederek onlara fetva soracaktır. Onlar da ilimsiz fetva vereceklerdir. Soran da sorulanda dalalete sürüklenecektir. Allah (CC)’den en çok âlimler korkar. (Fatır-28)

 Şeytan aleyhillaneye bir âlimi yoldan çıkarmak, bin abidi yoldan çıkarmaktan daha zor gelir. İlla ilim illa ilim. Cahil gençleri toplayıp ilimden mahrum ederek Mehdiyi bekletmek ne büyük cürettir. Şimdi ilim öğrenme zamanıdır. Peygamberimiz (S.A.V.)“İki günü müsavi olan aldanmıştır” buyuruyor. Müslüman ilimde ve ibadette dünyevi ve uhrevi bütün çalışmalarda hergün biraz daha ilerde olacaktır. Çünkü ömür bitiyor ve ehl-i küfür durmadan çalışıyor. Düne kadar tanklarımızı tamir için İsrail’e gönderiyorduk, bugün o tankları biz yapıyoruz.Daha birçok harp tekniği geliştirdik, buna da şükrediyoruz. Daha da fazlası lazımdır. İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e hizmette mallarınız ve canlarınız ile cihad edeceksiniz, gerçek müminler bunlardır. (HucuratSuresi 15)

Allah (C.C.) Müslümanlardan mallarını ve canlarını kendilerine verilecek cennet karşılığında satın almıştır. (TevbeSuresi 111) Buna benzer çok ayetler vardır. Erbabı bilir. İlimsiz, irfansız, Allah yolundacihatsız, yatıp uzanıp Mehdi beklemek yoktur. Bu gerçekleri delilleriyle beraber Allah için söylüyorum.Siz yanlışı tebliğ ediyorsanız biz de gerçeği tebliğ ediyoruz ki Müslüman kardeşlerimiz yanlışa düşmesin. Hiçbir beklentimiz yoktur. Ne Mehdilik ne şöhret ne makam! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Bin metrekare üzerindeki kursumuz yetmedi, ek bina yaptık, kız Kur’an kursumuzun kaba inşaatı bitti. 4-6 yaş Kur’an Kursu için yeni bir arsa aldık yardım eden kardeşlerimizden Allah (C.C.)  razı olsun. Yine yardımlar bekliyoruz. Cihat kıyamete kadar bakidir buyurdu Efendimiz (S.A.V.) Mehdi beklemekle yatıp uzanmakla Cennet-i Ala kazanılamaz.

İslam’ı günümüze kadar getiren üstadlarımız ne büyük mücadeleler verdiler. Allah (C.C.)  onlardan razı olsun.  Mehdi gelecek diye yatıp uzanmadılar. İmam-ı Azam Hazretleri zindanda vefat etmiştir. Niçin? Kur’an-i ve şer-i hükümlerden taviz vermediği için. Müslümanlar cenazelerde bir araya gelerek birbirlerini teselli ederler. Cenazeye iştirak etmenin büyük bir sevabı vardır. Cenazeyi camiye götürmeyip kapıda namazını kılmak ve öylece defnetmek!Bu büyük bir fitne değil midir?

İslam hukukunda fasık bir imamın peşinde dahi namaz kılınır hükmü vardır, fitneye meydan vermemek için. Kalben tatmin olunmuyorsa iade edilir. Dağda aç kalan birisi açtan ölmemek için, ölmeyecek kadar domuz eti de yılan eti de kurbağa eti de yiyebilir. Bunlar şer-i hükümlerdir.

Yüce Rabbim bu gibi fitnelerden bu ümmeti kurtarsın. Âmin.

Kıyametin büyük alametleri olarak şu hususlar belirtiliyor.

1-      Sahte Mesih Deccal ortaya çıkacak ve insanları kötülüğe sevk edecek.

2-      Dünyayı kırk gün boyunca bir duman kaplayacak.

3-      Dabbetü-l Arz denilen yaratık ortaya çıkacak.

4-      Güneş batıdan doğacak.

5-      İsa Mesih yeryüzüne inecek ve Deccalı öldürecek.

6-      Ye’cüc ve Me’cüc denilen bozguncu milletler ortaya çıkacak.

7-      Yeryüzünde üç büyük deprem meydana gelecek.

Ve tüm bunların gerçekleşmesinden sonra kıyamet kopacak. Bu ne kadar zaman alır Allah (C.C.)  bilir. Biz kendi kıyametimizi düşünelim. Ölüm kişinin kıyametidir, o da çok yakındır. Belki bugün belki yarın belki yarından da daha yakın. Çünkü Rabbimiz; Ey Müminler! Allah’tan korkun her nefis yarın için yarın için ne hazırladığına baksın. Yine Allah (C.C.)’den sakının Allah (C.C.)  yaptıklarınızı bilir. (Haşr Suresi 18)

Efendimiz (S.A.V); “Rabbimden birçok niyazda bulundum hepsine cevap aldım amma bir tanesine cevap alamadım. Benden sonra ümmetim birbirine düşüp birbirinin boynunu vurmasın. Bu isteğime cevap alamadım buyuruyor. Hz. Osman’ı, Hz.Ali’yi, Hz.Hüseyin’i kim şehit etti? Müslümanlar değil mi? Allah’ım ahir zamanın fitnelerinden sana sığındık Ya Rab!

Şeyhu-l Kurra Hüseyin HARPUTOĞLU

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks