10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

FETÖ’CÜ TUTUKLULARIN ,YALAN KONUŞMA HAKKI VAR

2017-08-17 14:13:05
1683 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Doğrudan milletine silah çeken FETÖ çeteleri…Bu şerefsizler mahkemelerde yalan,alaycı tavır ve tiyatro oyunlarını sergilemeye devam ediyorlar.15 Temmuz’da yaşanan bir milletin aşk hikayesini hiçe sayıyorlar.

 

Kızıyoruz,sinirleniyoruz ve belki de tansiyonumuz fırlıyor olabilir.Ama inanın dostlar,bunlara hiç gerek yok.Rahat olalım,sabırlı olalım ve bekleyip görelim.

 

Sanık, sadece ad ve soyadını doğru söylemek zorundadır.Bunun haricinde hiçbir ifadesinde doğru söylemek zorunda değildir.Üniversite yıllarımızda az çok hukuk okuduk.

Mahkemelerde işleyen duruşma süreçlerinin;usul,kaide ve yöntemleri var.Hiçbir hakim,sanıkla polemiğe girmez.Sanığa, “Sus,yalan söylüyorsun.Seni dinlemiyorum.” demez.Tüm ifadelerini sabırla dinler ve kayda alır.Sanık yalan konuşursa,bu durum onun cezasını artırır.Rol,yalan ve tiyatro; bunların aleyhinde işliyor.

 

Ne yaparlarsa yapsınlar.Hakim ve savcılar da bu olayların tanıklarıdır.Kesinlikle adalet ve yargıdan kurtulamazlar.Çünkü %90 suçüstü çok delil var.Delillere dayanmayan tutuklular da berat edecekler.

 

Tutukluluk böyle bir şey.Amerika'da ki  liderlerine mesaj gönderiyorlar.Oradan da uydurma rüyalarla;umut,bekleyiş ve cesaret alıyorlar.Kahramanlık taslıyorlar.Bu bir süreçtir.Bu süreçte “soğutma” hallerine çok itibar edilir.(Soruşturmada soğutma: ”Rahatlatma”  anlamına geliyor.Bu durum,çapraz sorgulama öncesinde de kullanılır.)

 

Ve göreceksiniz.Mahkeme süreci bitecek.Tutukluluk halleri,hükümlülük haline dönüşecek.Hükümlülük halleriyle ümitleri,beklentileri ve “Kurtuluş Hayalleri” bitecek.İşte o zaman yanlış yaptıklarını anlayacaklar.Pişman olacaklar. Belki de FETÖ’ye düşman kesilecekler.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup