Aydın Metal
10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Euro 2016 Macerası: Türkiye & Hırvatistan

2016-06-13 16:26:56
1294 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Yüreğimiz biraz buruk olsada keyfimiz kaçsa da gün çok güzel başlamıştı. Türkiye & Hırvatistan maçı öncesi erkenden yola koyulduk. 30 dakikalık metro yolculuğunun ardından maçın oynanacağı Parc Des Princess stadına ulaştık. Stad çevresi Türkiye bayraklarıyla doluydu. Birçok Türk tataftar üzerinde milli takım forması ellerinde Türkiye bayrağı ile stada koşmuşlardı. Türkiye! Türkiye! tezahüratları yankılanıyordu sokaklarda... Bende hazırlıklıydım.  Üzerimde ön tarafında ay yıldız baskılı, arka tarafında "Turkey Sakarya" yazılı tsirtle görev yaptım gün boyu. Çünkü biz tek yürektik o gün. Yayın için son testlerimizi yaptıktan sonra Şansal Büyüka, Ersun Yanal ve Rüştü Rençber'i medya girişinde karşıladım. Hepsinin boyunda Türkiye kaşkolları vardı. Dediğim gibi biz 'Tek Yürek'tik.

 

Stüdyoda son hazırlıklar tamamladıktan sonra yayına başladık. Bu sırada taraftarlarda stada girmeye başlamıştı. Rüştü Rençber'in 2008 anılarını anlatırken Ersun Yanal'ın taktiksel bakış açısını izleyiciler ile paylaşıyordu. Şansal Büyüka'nın da gözlerine ise o başarı özlemini görebiliyordum. Her cümlesinde; "Biz" derken öyle içten vurguluyordu ki maçı kazanma  arzusunu hissedebilirsiniz.

 

Herkes tek yürek. Yer her kırmızı beyaz. Tribünler hemşehrilerimizle dolu. Çok güzel bir duygu. Özellikle burada sesimizi duyurmak çok farklı. Stüdyo yayını bittikten sonra Ersun hoca ile birlikte maç anlatım pozisyonuna geçtik. Orada bizleri maçı anlatan Gökhan Abdik'de bekliyordu.Serenomi öncesi gösteriyi birlikte izledik. İstiklal Marşı'mızı söylerken Hırvatların bizi ıslıklamasını saygı duymamasını çok kınıyorum. O an ayrıca bir hırs duygusu yaşadım...

 

Maça milli takımımız başladı. Karşılaşmanın başında 1-2 pozisyona girme çabalarımız oldu fakat başarılı olamadık. Hırvatistan daha etkili pozisyonlar bulabiliyordu. Ama yediğimiz gol çok garip bir gol oldu. Defansımızdan sekip havalanan topa Modrich gelişine vurdu Volkan'ın bir anlık geç kalışı topun filelerimize girmesine sebeb oldu. 2 yarı da çok farksız değildi. Bir türlü etkili olamayan ay yıldızlı ekibimiz pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. Düşünün ki Arda Turan' 60'lı dakikalarda oyundan çıktı. Bir ara 2' li forvete döndüğümüzde pozisyon anlamında hareketlenir gibi olduk ama Hırvat takımının sakatlık sebebiyle oyunu soğutmaya çalışmasına engel olamadık. Son dakikada Emre Mor'un da oyuna katkı sağlaması ile şans bulsakta kontralardan kalemizde gördüğümüz pozisyonlarda da oldukça şanslıydık. Maç sonunda tabela da 1-0 lık mağlubiyet vardı. Hepimiz üzgündük. Daha güzel başlamak istiyorduk. Slaven Bilic'in dediği gibi belki turnuva tecrübemiz yoktu. Hırvat takımının oyuncularının hepsi şampiyonlar liginde oynamış çok hazırdılar.  Fatih Terim'in de oyuncularımızdan beklediğimizi alamadık ifadelerini kullandı. Bu turnuvaya da kötü başladık. Umarım gelecek maçtan puan çıkarırız. Maç sonu herkes bu temenni ile evinin yolunu tuttu. Oyunla ilgili değerlendirme yapsak da biz istediğimizi alamadık.

 

Ama unutulmasın biz Türkiyeyiz. Her mücadele de sonuna kadar varız. Biz bitti demeden Bitmez !

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks