Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

DOST ACI SÖYLER

2014-08-02 00:00:00
2416 OKUNMA

Levent SERDAR

Hz. Ömer'de yapmıştı. Hz. Fatih'te. Tebdili kıyafetle halk içinde halkın nabzını tutarlardı. Halkın yönetim hakkında ki düşüncelerini birinci ağızdan dinlerdiler. Kendilerini tanıtmaz, insanların riyadan uzak gerçek düşüncelerini böylelikle öğrenirlerdi.

Günümüz yöneticilerinin bu şekil bir uygulama içerisinde olma imkanları yok. Tanıyanları da  çok tanıtanları da. Etraflarında kendilerinin göremediği bir perde var.  Halkın içine girseler bile onlara yakın olamıyorlar. İyi niyetli olsalar, bu seferde ortam gayri ciddi bir hal alıyor. Bu zayıflık olarak algılanıyor.

Herkes özel ilgi bekliyor. Herkes daha yakınım, ben ayrıcalıklıyım mesajı vermeye çalışıyor. Yöneticiler de bu zaafın farkındalar. Umut tüccarlığı yapıyorlar. Ticaretin en kötüsü insanlara umut verip, elleri boş olarak onları geri çevirmektir. Tamam deyip uygun lisanla öteliyorlar. Kişi sonuç alamadan umuduyla başbaşa kalıyor. Yapamayacakları aşikar olan bazı işleri açıkça söyleyemekten kaçıyorlar.

Etrafında ki davuklara prim vermeye devam ediyorlar. Tipler hiç değişmiyor. İktidarda kim varsa onun yanında olan bu tipler  için şahısların yada yapılanların bir önemi yok. Önemli olan  menfaatleri için iktidara yakın oldukları, izlenimi vermek. Padişahım  çok yaşa diyenler, itibar gördüğü müddetçe,  hataların görülmesi, mümkün olamaz. Liderler, her şey güllük gülüstanlık, halkında bu durumdan memnun olduğunu, sanmaya devam eder.

 Ve belediye yine aynı kısır döngü içinde hareketini sürdürür. Madalya, plaket dağıtır. Şunu ziyaret etti. O hafta, bu bayram, Akyazı sporun geleceği konuşuldu. Fındık yevmiye fiyatları belirlendi,afişler, konferanslar yemekler...Süregeldiği, üzere sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliğin önüne geçer. Asıl yapılması gerekenler, ertelendikçe ertelenir.  Somut hiç bir adım atılamaz. Akbalık güreşleri belli bir bütçe ayrılarak organize edilir.  Neyin önceliği olduğunun değil de neyin göz boyacağının belirlendiği, bir izlenim uyandırılır.

Şu cenazelere ayrılan zaman kadar yaşayanlarda zaman ayrılmalı değil mi. Böyle bir beklenti yada alıştırılmışlık, var. Cenazeye başkan gelince cenaze sahipleri,  onurize olurken başkan gitmezse sanki önemsiz gibi hissediliyor. Halkın bu yönlü beklentisi için birileri belediye adına görevlendirile bilinir.

Kaybedilecek zaman yok! 4 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile.
Içilebilir su isteği var. Öncelikle yıllarca değişmemiş aspesli su borularının değişmesi gerekiyor. Bu yapılırken şehir içi elektrik hatlarının yer altına alınması da birlikte planlanmalı. Trafik sorunu gibi her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal olan bu duruma akılcı çözümler getirilmelidir. Büyükşehir belediyesinin verdiği sözler, kendilerine hatırlatılmalı. Orada ki temsilciler, yemeklerde davetlerde vakit kaybetmemeli. Kimseye değil, sizi seçenlere minnet edin ve gerekirse sesinizi yükseltin. Vebal altındasınız. Tabi bunun bilincinde olduğunuzu düşünmek istiyoruz.

Bilecik yolundan Akyazı'ya geliyorsunuz. Yön tabelasında Ankara Adapazarı Hendek yazıyor. Otobanda da keza öyle. Akyazı'nın esamesi okunmuyor. Ancak Akyazı'ya girişte ki tabelalarda ilçemizin ismini görebiliyoruz. Basit gibi görünen bu durum bir zihniyetin göstergesi aynı zamanda neme lazımcılığın sonucudur. Ali İnci daha dün kol kola olduğu guruba karşı yaptırımlarla Türkiye gündeminde kendine yer buluyor. Tabi ki böyle yaparak, Ankara nezdinde prim kazanıyor. İstediğini alıyor.

Siz ise Büyükşehir belediyesinin bir şeyler yapmasını bekliyor, gibisiniz. Zamanı gelince de suçu onlara atıp biz istedikte vermediler diyerek, bu milleti avutacağınızı sanıyorsanız, aldanıyorsunuz. Hakkımız olanı ve söz verilenleri gerekirse söke söke almak zorundasınız. Yoksa! Hak için, Halkın hizmetkarıyız sözünüz, slogan olmaktan öteye geçemez.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran