Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

DOLAR DÜŞER Mİ

2019-04-15 10:26:38
3225 OKUNMA

Halil AKAN

Sevgili dostlar, Siz hiç dağların gökyüzüne doğru sonsuza dek yükseldiğini gördünüz mü? Yani yükselen bir şeyin bir zaman sora düşmesi doğanın kanunudur. Tıpkı dağların yaratılış şeklinde olduğu gibi. Döviz kurlarının oluşumunda ise bu düşüş-yükseliş olayını iki etken belirler. Bunlardan biri toplumların eğilimleri diğeri de bu döviz hareketini yapanların planları.
 
İki gün önce Allah c.c iman eden kullarına bir hatırlatma yaptı. Nefsinize aldanıp ahiret hayatını unutmayın ve bilin ki kâinatın mutlak hâkimi benim dedi. Ne trump, ne İsrail ne de bir başka güç. Eğer tövbe edip İslam’ın ipine sarılmazsanız sonunuz felaket olur. Mesela deprem birkaç saniye daha uzasa ve /veya şiddeti biraz daha fazla olsaydı, acaba neler olurdu hiç düşündük mü? Haşa gücümü yetmedi, biz mi mani olduk. Elbette ki her ikisi de değil. Yüce yaratan, İnanan kullarına ölüm gelmeden önce tövbe etmesi için uyarılarda bulunuyor, azap etmek istemiyor.
 
Gelelim dolar düşer mi, neden sürekli yükseliyor, nereye kadar yükselir sorusuna? Bu sorunun cevabı aslında kendinde gizli, nasıl mı? Açın twitter’ı piyasa uzmanı diye adlandırılanların videolarını izleyin ya da sanal ortamdan soralım millete, dolar düşsün mü çıksın mı diye, %90 oranda yükselsin çıkacaktır. Yazımın başında fiyatların hareketini iki etken belirler demiştim biri toplum, eğer biz Türk toplumu olarak hatta İslam coğrafyası olarak kendi paramıza değil de dolara kıymet verirsek, doların düşmesini beklemek biraz hayal ötesi olur. Doların düşmesini isteyen yok ki düşsün.
 
Diğer faktör para baronları demiştik, bu zalimler öncelikle istedikleri ülkelere ciddi oranda dolar sürüyorlar ve yine kendileri suni nedenlerle, arz-talep oluşturarak sürekli aşağı yukarı dalgalanmalar yaptırarak, paralarını yatırım aracı, saklama aracı, haline dönüştürüyorlar. 10000$ gibi bir miktar ile alım satım yapan bir kişi bir hafta, 0n gün gibi kısa bir sürede 3500 tl kazanıyor ve/veya kaybedebiliyorsa siz bu doların önüne geçemezsiniz. Onlar zaten doları bol bol yollarken günün birinde olurda kararlarımıza itiraz edecek birileri çıkarsa, onları hizaya getirmek için kullanırız mantığı ile dolarları yolladıydılar.
 
Mevcut siyasilerin hiç mi suçu yok elbette ki var ama bu darbe olmasını, hükümetlerin yıkılmasını, iç savaş çıkmasını gerektirmez.
 
Bakın “BAHAR” dendi Libya, Suriye, Irak yıkıldı halk pişman ve perişan. Mısırda yüzlerce insan sebepsiz yere idam edildi. Şimdi Sudan’a Mısırdaki gibi bir darbe yaptılar, Sudan halkıda pişman olacak. Bizde de birileri “BAHAR” deyip halkımızı kandırmaya çalışıyor… kanarmıyız orası meçhul amma kanarsak yanarız sonra bizde pişman oluruz da faydası olmaz.
 
İktisat dersimizde hocamızın şu sözleri hiç aklımdan çıkmaz: “ çocuklar bu borçtan da, yüksek faizden de, doların yükselişinden de aslında kurtulmak çok da zor değil fakat başarı tek bir şarta bağlı” demişti. Hepimiz merakla bekliyorduk çözüm neydi, şartı neydi? Çözüm dedi; “bir gece basacaksın borcun kadar parayı, sabah tüm borçları ödeyeceksin faizde, kurlarda, dövizde düşecek”. Peki, neden yapılmıyor dediğimizde; “bu işlemde başarı tek şarta bağlı dedim ya, işte bunun başarılı olması için, bu işlemin yapılacağı asla dışarıya sızdırılmamalı, eğer sızdırılırsa enflasyon, faiz ve kurlar mevcudun kat ve kat fazlasına yükselir” demişti. Ülkenin yönetiminde vatan perver görünen ne hainler var ki bu basit görülen politika bile yapılamıyor. Bu ülkenin silah projelerini dışarıya sızdıran bu ülkede yaşamıyor muydu? Allah şerlerinden korusun.
 
O halde toplum olarak dolar almaktan vaz geçeceğiz, isterse 20 000 tl olsun umursamayacağız, asla talep etmeyeceğiz. Talep olmazsa fiyat artmaz. Hükümet ise derhal yerli savunma sanayini başlattığı gibi gıda üretimini de başlatmalı. %100 yerli tohumdan, hiçbir kimyasal gübrenin kullanılmadığı ve toplumun tamamen ihtiyacını karşılayacak ölçekte tarımsal üretim yapmalıdır. Böylece hem ithalatımız azalacak hem halkımızın sofrasına ucuz gıda gitmiş olacak ve hem de sağlıklı beslenmeden dolayı sağlık harcamalarında ciddi düşüşler gerçekleşecektir.
 
Birkaç cümle de dövizle piyasalarına ilişkin görüşlerimi aktarıp dua ile yazımızı sonlandırmak isterim. Burada yazan görüşler bir yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp benim şahsi düşüncelerimdir. Önceki yazılarımda da 202’lerden beri dolar değil altın almanın daha doğru olacağını belirtmiştim. Hala aynı fikirdeyim, dolar alıp Amerika’yı güçlendireceğime yatırım yapacaksam altın alırım. Dolar da takip etmeniz gereken seviyeler düşüş için öncelikle 5.60 burası kırılırsa sırası ile 5.56-5.46-5.30 seviyeleri önemli ama zor gibi; yükselişlerde ise 5.76-5.86-6.20-6.40ve max 7.20 hatta 8-8,50 olmasını bekleyenler de var. Euro da ise 6.40 geçilirse 6.80-7.20 ve 8.20 ler hedef olur. Tabi küfür tek millettir durmayacaklardır. Bizi rahat bırakmayacaklardır. Gerek içerdeki adamları gerekse kendi demeçleri ile sürekli döviz kurlarını yukarı-aşağı dalgalandıracak girişimlerde bulunarak halkı hükümete karşı kışkırtacaklar ama bilin ki bu durum hükümetlerin tedbir alabilecekleri basit bugünlük bir durum değil. Son olarak da  duamızı edelim yazımızı noktalayalım.
 
Allah’ım itiraf ediyoruz, nefse uyduk kimliğimizden uzaklaştık, pişmanız. Ancak sana kulluk eder, yalnız senden isteriz. Bayrağımızı indirtme, ezanımızı dindirtme, mabetlerimizde yanan ışıkları söndürtme, birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verme, yeniden dinini, kitabını, efendimizin sünnetini doğru bir şekilde öğrenip, ona sahip çıkmayı onu gerçekten temsil ederek dünyaya yeniden huzur ve barışı getirmemizde bizlere yardım et. (amin) Şimdiden tüm halkımızın ve İslam aleminin yaklaşan BERAAT KANDİLİ’ni tebrik ederim, rabbim İslam aleminin tüm sıkıntılardan kurtuluşuna vesile kılsın.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran