Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

DİN ADINA ÇEVRİLEN FIRILDAKLAR

2018-10-19 18:34:01
1679 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Şu anda en başıboş saha “Din Sahası” dır. Bir futbol takımı kadar kuralı yoktur ne yazık ki....Her kafadan bir ses çıkıyor.
 
-Tarikatlara göre din.
-Şeyhlere göre din.
-İlahiyatçılara göre din.
 
-Felsefecilere göre din.
-Cemaatlere göre din.
 
Bana göre,ötekine göre,berikine göre din…Herkes kendi aklına ve mantığına göre ve özellikle de menfaatine göre “DİN” uyduruyor.
 
Hepsinin hedefi din.Ama içlerine bakıyorsun,din ile alakaları yok.Adam din adına istediği fırıldağı çeviriyor.Sonra da ben “buyum-şuyum” diyor. Bu keşmekeşlik devam ederse eğer;din adına daha çok din düşmanları yetişir bu ülkede.
 
Dinin kesin kurallarına “AKIL veya MANTIK” müdahale edemez arkadaş.Esas ölçüyü tayin eden VAHİY’dir.Yani Allah'tır,Kur’andır,sünnettir.Biz de buna tartışmasız uyacağız.Bu durum da,gerçek imanın gereğidir.
 
Peki,var mi bunun çaresi? Evet,çaresi var.Bir kere,din adına çalışan ve yukarıda saydığım tüm dini müesseseleri tek çatı altına toplayacaksınız.Her kafadan ses çıkmayacak.
 
Bu da yetmez.Tek çatı altına aldığınız bu müesseselere mukayyet olacak,denetleyecek,disipline edecek ve tüm yapılanmayı kural altına alacak bir sistem kuracaksınız.
 
Bu sistem ve yapılanmanın adı Hıristiyanlarda ve Avrupa Dünyası’nda; ŞU ANDA VAR OLAN VE ÇOK DA ETKİLİ OLAN VATİKAN,BİZDE İSE HİLAFET’TİR.
 
Ne yazık ki Hilafet,1924’te lağvedildikten sonra,Müslümanların iki yakası bir araya gelemiyor.En basiti,bir bayram kutlaması günü için bile anlaşamıyoruz.Varın gerisini siz hesap edin.İmamesi kırılmış tespih taneleri gibi olduk.Yüce dinimiz;”Parçala,böl ve hükmet” felsefesi altında can çekişiyor
 
**********************************************************
 
HİLAFET NEDİR?
 
Allah`ın emirlerini uygulayıp, yasaklarından menetmek.Zulüm ve anarşinin doğuşuna meydan vermemek.Hak ve adaleti ayakta tutmak için bir lider lazımdır. İslam dininde buna Halife veya imam denilir. Hilafet de onun vasfıdır. İslam dininde hilafetin büyük bir yeri vardır. Bunun için Peygamber (sav) vefat ettiğinde defnedilmeden evvel ashab-ı kiram bir halife tayin etmek için çalışmaya başladılar. Hz. Ebubekir`i halife seçtikten sonra defin işine ancak döndüler.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran