Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

DEVLET PERSONEL BAŞKANI İLE SOHBET

2015-10-19 00:00:00
2357 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Değerli arkadaşlar.Geçtiğimiz Cuma günü akşamı,Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, beni Sakarya-Akyazı’da ki evimde ziyarete geldi.Bir akşam misafirim oldu.

Söz döndü-dolaştı, siyasete dayandı.Ankara’nın göbeğinde,sürekli devlet ve hükümet ile iç içe olan bir bürokrat.Soru yağmuruna tuttum kendisini.Ve son zamanların en önemli meselesi terör.

-Ankara’da ki, patlamada ölen kişilerin ailesine maaş,tazminat,her aileden bir kişiye Devlet dairelerinde istihdam v.b imkanlar sunulacak.Ellerinde orak-çekiç ve PKK bayrakları olan,”Bu Meydan Kanlı Meydan” şeklinde bağıran bu insanlara nedir bu kıyak?Ben de dahil,bu işten Ak Parti’nin tabanı son derece rahatsız, dedim.

Verdiği cevaplar inanın dostlar beni tatmin etti.Bakalım siz ne diyeceksiniz.İşte Başkanın söyledikleri:
“12 Temmuz 2013’te Terörle Mücadele Yasası çıkartıldı.Bu yasa kapsamına girenlere böyle haklar tanınır.Şimdiye kadar 2530 kişiyi bu kapsamda yerleştirdik.

Afyon Makine Kimya,Ankara Anafartalar,Ankara Kumrular Sokak,Hatay Reyhanlı,Suruç ve Diyarbakır…gibi terör olaylarında mağdur olanlara gerekli yasal iyileştirmeleri yaptık.Bu yasayı uygularken her hangi bir siyasi fikir ayrılığı gözetemeyiz.657 DMK Madde 48’e göre, 1 yıl ve daha fazla hapis cezası alan kişiler, bu yasadan faydalanamaz.Buna yüz kızartıcı suçlar da dahildir.Devlet Güvenliği aleyhine işlediği suçtan dolayı yargılanıp ceza alan kişi,affa uğrasa bile bu yasadan istifade edemez.

Anayasanın 38.maddesine göre,bir kişi yargılanmadıkça suçlu sayılamaz.Dolayısı ile sokakta gezen,slogan atan,bayrak taşıyan tüm vatandaşların güvenliğini devlet sağlamak zorundadır.Orada bir bomba patlatılmış ise,devlet bundan sorumludur.Kim olursa olsun, o anda, o meydanda bir şekilde ölen ve yaralananlar masumdur.

Dolayısı ile kanunu uygulamak ,Sosyal Devlet Anlayışımızın bir gereği olarak, bizim asli görevimizdir.”diyerek konuya açıklık getirmiş oldu.Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks