ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

DEVE KUŞU VE MHP

2015-08-20 00:00:00
2737 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Deve Kuşu, sorumluluktan kaçmak ve taşınması gereken yükten kurtulmak için sahibine direnmiş. "Ben Deve değilim ki, bu yükü taşıyayım. Ben kuşum." demiş.

Sahibi de, "Tamam, o zaman uç bakalım. "Hayır, uçamam, ben deveyim." diyen Deve kuşu, sürekli böyle kaçamak herle günü kurtarma yolunu seçerek sahibini atlatma yolunu seçermiş.

Tabi ki, sonunda başına gelen heri tahmin ediyorsunuz. Deve kuşu narı dikmiş.

Şimdi MHP'ye şöyle kısaca bir bakalım.

1-Seçim sonrası, hemen anında "Ben muhalefette kalacağım." dedi. Bu ne demektir. Ben "Deve değilim" misali sorumluluktan bal gibi kaçıştır.

2-Daha sonra "15 Kasım’da erken seçim" dedi.

3-Sonra,"Erken seçin zehirdir" dedi.

4-Koalisyon yok, erken seçim yok, azınlık hükümeti olsun ve sen dışarıdan destekle, yok, Seçim hükümetine bakan ver, yok...yok, yok. Tam bir Devekuşu misali.

Şimdi ne olacak bakınız sevgili dostlar. Asıl burası çok önemli... MHP, özellikle HDP ile aynı ortamda buluşmamaya özen gösteriyor ya. Oysa, yukarıda ki alternatiflerin tümünü reddetmekle MHP, aslında HDP'nin ekmeğine yağ sürmüş olacak. Nasıl mı? İzah edeyim:
Zorunlu olarak Sayın Cumhurbaşkanımız meclisi lağvedecek. Bir "Seçim Hükümeti" için süreci başlatacak. Ne demek "Seçim Hükümeti"?
Seçim Hükümeti, tüm partilerin milletvekili sayısına göre "Bakanlık Nezdinde Temsil Edilmesi" demektir. Yani daha açık bir ifade ile MHP'nin ürktüğü HDP, en az 4-5 bakanlıkla Bakanlar Kurulu ortağı olacak. Mesela Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve ne bileyim diğer önemli bakanlıkları da sayabiliriz. Bunlardan 4 veya 5 tanesini aldı kabul edelim.
HDP, Bu bakanlıklara da PKK'lıları atadı. MHP'nin açtığı yoldan, PKK'lı bakanlar yürümüş olacak. Olay bu kadar açık ve net. İhanet bu kadar aleni. Millet düşmanlığı bu denli net. Şehitlerimizin kanına duyarsızlık bu kadar pervasızca.

Ne olacak o zaman. MHP bu vebalın altından nasıl kalkacak. Onun da cevabını vereyim: Devekuşunun başına ne gelmişti? Ya da 2002 seçimlerinde MHP'nin başına ne geldi? Baraj altı, değil mi? Bahçeli'nin bu arzusu gerçekleşme yolunda start aldı galiba. Göreceksiniz.

Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)