Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Demedi demeyin…

2012-04-26 00:00:00
2501 OKUNMA

Halil AKAN

Önce geçen haftaya bir göz atıp gelecek günlere ilişkin önerilerimize değinelim. Ne demiştik,  doları 1.82 ve üzerinde satın, Euroda aynı şekilde satış önermiştik. kısaca dövizde her yükselişi satış olarak değerlendirmek gerekir demiştik. Altında da, aynı şekilde dolarda çıkış beklemediğimizden düşüş beklentisi içerisinde olduğumuzu seviyeler vererek sizinle paylaşmıştık. Geriye dönük baktığımızda bu tahminimizde tam isabet sağladığımızı görmekteyiz. Aynı şekilde düşüşlerde dolar verip euro almayı önermiştik. Gelelim şimdi ve sonrasına:
 

Dövizde yaklaşan yaz ayları ile birlikte yükseliş yerini düşüşe bırakacaktır. Bu yüzden her ne sebeple olursa olsun yükselişleri özelliklede 1.82 den başlayarak 1.92’lere kadar uzanma olasılığı olur diye kademeli satış yapmayı uygun görmekteyiz. Düşüş 1.76 lara kadar devam edebilir eğer burası da geçilirse kale 1.74 sonrası 1.67-1.64 lere kadar düşüş görebiliriz. Euro ise, 2.380 lerden itibaren satış yapılabilir max seviye daha öncede belirttiğimiz gibi 2.590 ki çoook zor gibi duruyor. Düşüş eğer 2320 ler aşağı geçilirse 2.240-2.280 aralığına inebilir.

 
Euro/dolar paritesinde yön şuanda yukarı bekleyeceğiz ve yukarılardan satış deneyeceğiz. 1.3240 lar yukarı geçilebilirse 1.3280-1.3340-1.338-1.3460-1.3490 buraya kadar satış olabilir eğer burası da geçilirse 1.36 ya kadar çıkış olabilir amma ben söylendiği gibi 1.40 lar belki amma üzerini zor görüyorum. Bunu zaman gösterecek tepkisine göre bunu net bir şekilde sizinle paylaşabiliriz. Altında ise, dolardaki düşüş beklentimize bağlı olarak ciddi düşüş beklemekteyiz. Bundan 5-6 ay önce 84-87 aralığına gramı düşebilir demiştik sanırım bu olasılık ihtimal dahiline girdi. Alımı uzun vadeli yatırım düşünenler yapsın, kısa vadeli kar etmek isteyenler aman dikkat. Satış içinse görmemiz zor amma 101.200-105.200 aralığı süper. Yok! gramı 120 tl olacak söylemlerine siz siz olun pek kanmayın.  parite 1.32 leri geçemez ise tekrar düşer.
 
 
Görüş ve önerileriniz için işyerimize uğrayabilir ya da mail ile bize ulaşabilirsiniz.
 
 
U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran