YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

DAHA ÇOK ZAMAN VAR!

2018-09-04 19:17:40
2101 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

İnsanın bazen içinden yazmak gelmez ya bende o buhran içindeyim. Çünkü inandığım değerler beklentilerimi karşılamıyor. Bazı söylemler bazı açıklamalar beni tatmin etmiyor. Bu durumu çok irdelemeden Sakaryaspor’un genel durumu ile alakalı birkaç cümle yorum yapmak istiyorum. 
 
Yepyeni bir takım kuruldu. Geçen sezona bakacak olursak 11’de oynayan 2 oyuncu ile bu sezonda yola devam ediliyor. Takım adına her şey sıfırlanmış durumda. Ne kadar oyuncular bireysel olarak yetenekli olsalar da takım olmak çok başka bir şey. Örnek verecek olursak Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir. Trabzonspor gibi büyük kulüplerin son 3 yıl içinde ki takım olma mücadelelerine bakabilirsiniz. Takım olmak; futbolcu transferleri ile olsaydı Trabzonspor son 3 yılın şampiyonu olması gerekirdi. Takım olmak; istikrarla, kemikleşmiş bir kadro iskeleti ile, bir birine alışan oyuncular topluluğu ile olmalıdır. Beşiktaş ve Başakşehir bu olayı başaran kulüplerden. 
 
Sakaryaspor’a bakacak olursak takım olmaya biraz uzak gözüküyor. Çünkü bir iskeleti yok. Geçen sezonda mevcut kadroyu korumayı başaramamışlardı. Bu yıl ne olur bilinmez. Ama tecrübelerim analizlerim ve istatistikler yolumuzun çok uzun olduğunu söylüyor. Hazırlık maçlarındaki performansları hepimiz gördük. Şuan bakıldığında kalecisinden forvetine kadar değişmiş oyuncular topluluğu görüyoruz. Futbol önemi çok büyük olan orta saha bloğunda Talha-Ferhat-Serdar üçlüsünden elde bir tek Ferhat kalmış durumda. Savaş-Ferhat-Oğuz aynı verime ulaşabilir mi bilemiyoruz. Defans da bir tek Burak var. Berkay gördüğüm kadarıyla saatli bomba gibi. İlyas Çakmak yetenekli futbolcu ama onu ne kadar destekleyeceğimiz pozisyona sokacağımız soru işareti. 
 
Velhasıl PTT ayarında bir takım kurulduğunu söylense de biz geçen yılki ayarda bile bir takım henüz göremedik. Belki geçmiş yılların en iyi takımı olacağızdır ama bunu şuan söylemek için çok erken. Çünkü sergilenen futbolu hepimiz görebiliyoruz. Taraftar da çok büyük beklenti içinde. Yeni sezon yeni umutlar umarım başarıyı getirir. Ama "Daha çok zaman var." gibi gözüküyor.
 
Saygılarımla…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)