Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

COVİD EKONOMİSİ

2020-12-07 13:38:11
3634 OKUNMA

Halil AKAN

Covid-19 virüs normal seyirle ortaya çıkan bir hastalık mı? yoksa birilerinin gayelerine ulaşmak için ürettikleri bir korku mu? daha öncede buna benze kuş gribi, deli dana hastalığı gibi salgın hastalıklar ortaya atılarak çiftçiler iflas ettirilmişti.
 
Asıl amaç ülke ekonomilerini zor duruma düşürmek. ülke içlerinde ticaret hanelerin, okulların, üretim tesislerinin kapatılması ile esnaf zora girecek, esnafın sıkıntısını gidermek için hükümetler taviz verecek ve neticede baronların kapısı çalınacak. 
 
Hedeferine ulaşmada en çok ve yaygın olarak sosyal medyayı kullandıkalarını görmekteyiz. bizler, çok eski arkadaşlarımızı bulmakta veya iletişim kolaylığı olarak gördüğümüz bu sosyal medyanın acaba asıl amacı bu mu? soyal medya deyip geçmeyin, anında kalabalık kitleleri organize ederek istedikleri eylemi yaptırabiliyorlar. yine sosyal medya aracılığı ile insanların bilinç altında oluşan algıyı istedikleri şekilde kurgulatabiliyor ve bu yolla hedeflerine kolayca ulaşabiliyorlar. 
 
Covid ile ana-babamızdan kaçar olduk, ne cenaze ne de başka bir cemiyete katılamaz olduk, resmen kıyametin kısa bir provasını yapar haldeyiz. Allah cc tez zamanda bir çıkış kapısı göstersin inşallah. aklımızdan çıkartmayalım ki, bu gün covid ile istedikleri hedeflere ulaşacak bu güçler, yarın başka bir sorunla dünyanın huzurunu kaçıracaktır. şimdi den kıtlık konuşulmaya başlandı bile, çünkü dünya da gıda sektörü bir elin parmak sayısını aşmayacak sayıda kişilerin kontrolünde olduğunu unutmayalım. kurtuluş ise, tarımsal üretim yapmakta yatıyor.
 
Bu arada , keşke bilim kurulunda bitkisel tedavi konusunda uzman kişiler, ehli sünnet din adamları ve psikiyatırlarda yer almış olsa ve hatta hastalık çıktığınadan bugüne; hastalığın belirtileri, sebep ve sonuçları, bir başka hekim kadrosunca araştırılsa, kendi tedavi yöntemimizi kendimiz uygulamış olsak. ben bu dünya sağlık örgüt vs gibi yabancı kuruluşlara pek güvenemiyorum. adamlar yüz yıllık plan yapıyorlar, bizim gibi yıllık değil. bu açıdan dünya da hiç bir alanı açık bırakmayarak her alanda kendi örgütlerini kurmuşlar. unicef, IMF, kredi derecelendirme kuruluşları, dünya bankası, dünya sağlık örgütü vb gibi. 
 
Derhal bu ve buna benzer salgın hastalıklara karşı toplumun bağışıklık sistemini güçlü tutmanın formüllerini üretmeliyiz. yetkili mercilerimiz, halk sağlığını tehdit eden her türlü girişime ciddi yaptırımlar getirmeli. çünkü, siz halkınızın sağlıklı beslenmesi için gereken adımları atarsanız bu tarz saldılardan enaz kayıpla bu dönemleri atlatmış olurusunuz. son bir kaç yılda, insanlarımızda ciddi bir vitamin eksikliği var. D, B12, FOLİK ASİT, DEMİR vb birçok kişide vitamin değerleri çok düşük. işte bunların nedenleri üzerine durulmalı ve çözüm üretilmeli. tesadüf mü yoksa...
 
Kısacası, covid bundan önce yapılanlar gibi para kazanma gayesinin bu yüzyıldaki ismidir. Allah cc başta ülkemi ve tüm islam alemini bu salgın hastalıktan kurtarsın ve idarecilerimize çıkış yolunun doğrusunu göstersin inşallah.
Döviz fiyatlarına kısa bir değinerek yazımızı sonlandıralım; bir önceki yazımda da belirtmiştim, faiz kararı alınmasını istedikleri için kurları yükseltiler ve amaçalarınada ulaşmış oldular. fakat asıl amaç faiz kazancı elde etmek değil, ekonomiye darbe vurmaktı başardılar.  döviz deki düşüş kalıcı olmaz demiştim 7.50 lere kadar düşen dolar yeniden yükselişe geçti. eski seviyelerini yeninden test ettirmek isteyeceklerdir diye düşünüyorum. bizi ekonomik açıdan rahat bırakmamak için döviz silahını sürekli gündemde tutacaklarından eminim. 8,60 'ı gördüyse bu dolar bir dahaki sefer daha yukarıları göstermek isteyeceklerdir. (Allah cc fırsat vermesin) beni üzen doların artması değil, doların artması ile ülkede herşeyin fiyatının dövizdeki artıştan daha fazla artıyor olmasıdır. peki ya gelir artıyor mu?
 
siyasi iktidarın da biran evvel, ithal ettiğimiz ürünlerin ve özellikle halkımızın temel tüketim mallarını kendi ülkemizde kendimiz üretmek zorunda olduğumuzu görmesini ve bu konuda gerekenleri acil yapması gerektiğini düşünüyorum. 
 
burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi olmayıp sadece kendi şahsi görüşlerimdir. son olarak; siz siz olun bağışklığınızı güçlendirmeye bakın, doğal ürünler tüketmeye özen gösterin mevsimi olmayan ürünlerden uzak durun, hazır  gıdalardan uzak durun. Allah cc'üne emanet olun, sağlıcakla kalın. 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden