10 K Grup
Ellidört Park

ÇOCUKLARIMIZIN EN BÜYÜK DÜŞMANI

2018-04-03 10:00:48
2004 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

25 yıl öğretmenlik yapmış bir kişi olarak,çok iyi anladım ki;ne kadar iyi eğitim verirseniz verin,tek başına hiçbir işe yaramıyor.Eğer çocuğunuzun arkadaş çevresi bozuk,kalitesiz ve insan kılığında hayvanlardan oluşuyorsa ,evladınız sizin değil demektir.Aile,okul ve çevre,bu manada çok önemli.

*****

Arkadaşın kötüsü,sinsi ve maskelidir. Dost ağzı kullanır.Yardımınıza koşar gibi görünür.Kötü arkadaşın yaman felsefesi vardır.Her fırsatta sözleriyle,hal ve hareketleriyle seni etkisi altına almaya çalışır.

*****

Arkadaşın kötüsü çalışanlardan rahatsız olur.Başarılı olanları hiç belli etmeden kıskanır.Seni,düşmüş olduğu çukura sürüklemek ister.Söz ve davranışlarıyla manevi enerjini kırar ve sende,ruhi bir gevşeklik oluşturur.

*****

Arkadaş olacağınız kimselerde, arayacağınız çok önemli özellikler olmalı.Nedir bunlar?Her şeyden önce Allah korkusu olacak.Ahlak,vicdan,dürüstlük ve iyilik severlik olacak.Paylaşımcı ve hoş görülü olacak.

*****

bu saydıklarım, belki dört mevsimin turfandası olabilir.Mutlaka az da olsa vardır böyle insanlar.Zaten her şeyin kalitelisi az bulunur.Altın ile demirin, aynı hacimde dolaşıma girmesi mümkün mü?

*****

Aman dikkat.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza,bu uyarılarım doğrultusunda sahip çıkalım.Taviz vermeyelim.Avrupa yaşlanmış.Çocuk yapmıyorlar.Sadece köpek beslemekle meşguller.Dolayısıyla Müslüman Türk Milletini kıskanıyorlar.Sayın Cumhurbaşkanımızın 3-4 çocuk teşvikinin altında yatan haklı sebepler bu yüzdendir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks