İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

CAHİLLİĞİN ROMANTİK ÇIKIŞLARI

2015-07-22 00:00:00
2765 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Sevgili dostlar. Cahil dendiği zaman, hiç bir şey bilmeyen, okumamış, tahsil görmemiş kişi sanıyordum. Meğer öyle değilmiş. Cahillik, ilmin karşıtı olmadığını anladım. Ne zaman mı? Her zaman-her yerde. Cahil, bazen akademisyen, bazen hoca, bazen şeyh, bazen sanatçı,bazen tiyatrocu, ressam...vs. olabiliyor.

Öyleyse cahil kimdir. Nedir cehalet. " Her şey bir şey, ama o hiç bir şey değildir. "hadis-i şerif neyi anlatmak istemiştir.
Cehalet ve cahillik demek ki zandır, tahmindir, yakıştırmadır. Cahiller sizi tanımadan, kafalarında ki şablona göre sizi tanımlamaya çalışır. Öyle ise cehalet bir nevi "tanımlama" dır.

Cahil kalp kırar. Hakaret eder. Küçümsemeyi, tahkir ve tezyiften hoşlanır. Size icabında "bidon kafa"der. Öyleyse cehalet bir nevi "kanatmak"tır. Kandan beslenmektir.

Cahil, insanları bir birine düşürür. Anarşiyi, puslu havayı çok sever. Dedikoduyu, şantajı, iftirayı ve fesatlığa dayalı paylaşımlardan hoşlanır. Öyle ise cehalet "Can Yakmaktır."

Cahiller çok da cesur olurlar. Zeki insanlardır. Bütün yukarıda yazdığımız hasletler ancak üstün zeka ile mümkün hale gelir.Ancak cahillerde kıt olan bir şey var. O da akıldır. Dinimiz İslam da en çok buna değer verir. Öyle ise cahiller değersiz insanlardır.

Siz değersiz şeylere değer vermeyiniz. Yani "sandalye"yi başınızın üstüne tutmayınız."Sandalye"nin yeri bellidir.

Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)