10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNDEN,BÜYÜK OSMANLI PROJESİNE YÜRÜYEN ADAM.

2018-03-27 09:24:41
1888 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

 
Sevgili dostlar.Hiç bir şey bilmemek,yanlış bilmekten iyidir.Türkiye bir zamanlar dışa bağımlılık bakımından, kendi halinden son derece memnun bir pozisyondaydı.İMF'den aldığı paralarla ancak makarna fabrikaları,toplu iğne fabrikaları ve mantar tabancası imal edebiliyordu.
 
**********************
 
"Borç alan,buyruk alır" atasözünden hareketle,İMF'nin emir ve taktiklerine boyun eğen Türkiye,sürekli Amerika'nın emrinde olmak zorundaydı.Öyle ki,Amerika'dan icazet almadan Türkiye'de başbakan olmak adeta mümkün değildi.Biraz aykırı hal alan liderler çıktı mi,yine Amerika'nın emir ve talimatı ile ihtilaller gerçekleşiyordu."Bizim çocuklar" diye tabir edilen Amerika'nın postallı emir erleri, 10 yılda bir tankları devreye sokuyorlardı.
 
*********************
 
Bildiğiniz gibi ,Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir lider çıktı ortaya.Başbakan olmak istiyordu.Bunun için milletin vekaleti yeterli olamazdı.Amerika'nın müsaadesi gerekiyordu.Amerika için önemli olan isimler,ideolojiler,inançlar değil.ABD için önemli olan ülkesinin çıkarları idi.Bu iş için de Erdoğan biçilmiş kaftandı. Erdoğan'ı kullanmak,üstün zekasından ve karizmasından faydalanmak istediler.
 
********************
 
Recep Tayyip Erdoğan da şansını denemeliydi.Kullanılmak(!) üzere Amerika'nın icazetini alarak, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı oldu.İlk yıllarda Amerika’yı ürkütmeden,adeta Mekke döneminin ilk yıllarını yaşadı.İsrail-AB-.BOP....Aklınıza gelebilecek tüm kırmızı çizgilere fazla sivri davranmadı.İslami kesimin beklentileriyle "rol gereği" pek ilgilenmedi.Bu nedenle,İslami camiadan çok tepkiler çekti.
 
*******************
 
Bu arada ekonomiye ağırlık verdi.Dünya'da yaşanan ekonomik krizlere karşı adeta ayak diretti.Bu işleri yaparken de fincancı katırlarını ürkütmedi.Çünkü haklı olmak yeterli değildi.Aynı zamanda güçlü olmak zorundaydı.
 
********************
 
Ve sona gelindi.Amerika tarafından kullanılması gereken Erdoğan,meğer kendisi Amerika'yı kullanmış oldu.Tıpkı Firavun'un sarayında büyüyüp gelişen Musa gibi.Bu durumu da "ONE MİNUTE" ile tüm Dünya’ya haykırdı.İşte bu yol ayırımından sonra Amerika, Tayyip Erdoğan'ı çizdi.
 
********************
 
Yerine Kemal Kılıçtaroğlu'nu çağırdı.Fetullah Gülen ile O'nu buluşturdu.Kurt ile kuzu nikah masasına oturtuldu.Herkes panik halinde.Her taraftan yara alan fındık fareleri,türbülansa uğradı."Çatı Adayı"formülü orada geliştirildi.Gezi olayları,Reyhanlı olayları,17-25 aralık olayları,Kobani olayları...vs. RTE için tatlı sıkıntılar bundan sonra başladı.Paralel yapının ve muhalefetin çırpınışlarını,provokasyonlarını biliyorsunuz zaten.Ama iş işten geçti artık.Çünkü Erdoğan sadece haklı değil artık,aynı zamanda güçlüdür.
 
********************
 
Mekke döneminin sona ermesinden sonra Türkiye'de yapılanları ve yapılmakta olanları bilmeyeniniz yoktur.Maddi-manevi bu gidişatı durdurmak mümkün değil.2023 hedefine doğru hızla yaklaşan Türkiye,artık fındık farelerinden korkmayan,kendi silahını yapan,Osmanlı tokadını Dünya’ya hatırlatan,”topunuz gelin” diyebilen bir fil görünümünde.İşte Afrin operasyonu ile %80 yerli ve milli silahlarını devreye sokan Dünya’nın dördüncü süper gücü.Tekrar etmek gerekirse:Haklı olmak yetmez,aynı zamanda güçlü olacaksınız.Başkomutan Erdoğan ile,TSK ile ,bu aziz ve necip Türk Milleti ve Milli İstihbaratımızla gurur duyuyorum.Güzel şeyler oluyor.
 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup