Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Bu yazıyı saklayın…

2012-07-24 00:00:00
2366 OKUNMA

Halil AKAN

Bu yazıyı saklayın…

 

Birkaç gündür üzerinde yoğunlaştığım ve değerli gördüğüm piyasalara ilişkin görüşümü sizlerle paylaşmak istedim. Eğer olursa ki, yüksek ihtime gerçekleşeceğini düşünüyorum iyi kazanç fırsatı sunacaktır. Allah c.c den başka hiç kimse geleceği bilemez biler işlerimiz gereği tecrübe ve bilgimizi harmanlayarak sadece bir öngörü hakkında görüş belirtebiliyoruz kesin olacak asla söylenemez.

 

Evet, ilki euro/dolar paritesi hakkında bu parite 1.19 ları aşağı kırmayacak kırmış olsa bile fazla durmadan yönü yukarı çevirecek kanaati oluştu bende. Şuan her şey altın dâhil ABD deki seçimlerin biran önce bitmesini bekliyor. Seçim öncesi de hükümet doların değerini düşürmek istemiyor. Bu açıdan baktığımızda 1.1890 lar kalıcı bir şekilde aşağı kırılmadıkça dolar verilip euro alınmalı. (1.20 den itibaren de alım yapılabilir çünkü nereden döneceği belirsiz.)

 

İkincisi döviz kurları hakkında: geçen yıl yazılarımda, önümüzdeki sene dolar yılı olacak demiştim, arşivdeki yazılarımdan tekrar okuyabilirsiniz. Nitekim dolar değerli amma ben yinede 1.83 den itibaren daha sağlamcılar için, riski sevmeyenler için 1.85 den itibaren dolar verip tl almayı karlı görmekteyim. Yükselişe merkez bankamız fazla izin vermeyecektir. Euro da 2190 ları pek aşağı kıramıyor buradan alıcılar alım yapıyor. Eğer 2.190 aşşağı kırılırsa 2.180-2.160 belki daha da aşağılar olabilir ama güç. Alım için uygun seviyelerde euro. Dolar da satmaya hazır olun der gibi…

 

Son olarak altına değinmek istiyorum. En önemlisi de bu bence, altının onsu 1512 leri, 1530 ları aşağı kırmadıkça yön yukarı.(bence yönde yukarı.) 1530-1550 lerden alım yapılabilir. 1620-1645 ler çıkışın devamı için geçilmesi lazım. Doları da yukarıda düşünürsek ben söylendiği gibi düşüşten ziyade yeniden 94 lerin üzeri olacak diye düşünüyorum. Altın düştükçe dolarla, tl ile alınır Amerika’daki seçimlerden sonra altını yeninde onsunu 1700 lerden görebiliriz. Siz tv lerdeki asılsız yorumlara fazla itibar etmeyin. Altın düşmesi zor görünüyor.

 

Hayırlı bol kazançlar…
U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran