ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

BU FIRSATI KAÇIRMA !

2023-09-20 11:47:29
1214 OKUNMA

Şehabeddin Mahir Tuna

Gel yurdum Müslümanı gel! Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersine gel! İster abdestli ister abdestsiz, rahlede değil modern sıralarda, hayız döneminin kızların öğrenmesine engel olmadığı, bayan veya erkek hocalar nezaretinde karma eğitim halinde Kur’an dersine gel! Bu eğitim 1400 sene hiçbir yerde görülmedi bu fırsatı kaçırma!
 
FETÖ’NÜN UYDURMA HİKAYESİ
 
İktidar bakanlarından vekillerine, seçilmişlerden atanmışlara kadar neredeyse her platformda FETÖ’nün övüldüğü ve kutsallaştırıldığı, yurdum insanının aman bize bir zararları dokunmasın hatta işimiz düşerse işimiz hallolsun diye FETÖ’ye zorla dergi ve gazete abonesi yaptırıp, kurban ve burs bağışladığı dönemlerde uydurma ve yalan içerikli olup aslı astarı olmayan sözde bir hikaye anlatılırdı FETÖ’cü aklın müsveddelerince… Yalan hikaye şöyleydi:
 
Köyün birine bir hoca gelmiş, bakmış camiye gelen yok herkes kahvede oturuyor! Hoca kahveye gider ve köylüye neden camiye gelmediklerini sorar? Köylü cevap olarak abdest almanın zorluğundan bahsedince hoca “size yanlış öğretmişler, abdest almanıza gerek yok ayakkabılarınızla bile camiye girebilirsiniz” der. Bunun üzerine köylü yavaş yavaş camiye gelmeye başlar. Kısa sürede cami dolar fakat gelenlerin çoğu abdest almadan ayakkabılarıyla camiye gelir. Bu şekilde camide namazlar cemaatle kılınır. Bir süre sonra hocanın başka yere tayini çıkar ve yerine gelen hoca camiye abdestsiz ve ayakkabılarla gelindiğini görünce “siz camiye nasıl geliyorsunuz öyle, abdestsiz ayakkabılarla camiye mi girilir” diye köpürür! Köylü kendisine “senden önceki hoca bize olur dedi biz de geldik” deyince yeni hoca eski hocaya bir mektup yazıp hesap sorar! Eski hoca cevap olarak “Ben o köye geldiğimde bir Allah’ın kulu camiye girmiyordu, ben o insanları camiye doldurdum. Sen de hazır camiye gelen insanlara abdestli namaz kılmasını öğret” diye cevap verir. 
 
İKTİDAR ÖNCESİ TESETTÜRLE OKUL VE KUR’AN DERSİ Mİ VARDI?
 
Efendim bu başlıkta yer alan sözler iktidarın en çok kullandığı sloganlardan ve tabi ki ülkemizin de bir dönem acı gerçeğiydi… Kendine demokrat diyen zihniyet sırf inançları uğruna örtünen insanları okullara almadı. Zorunlu eğitim adı altında okullara zorla başlarını açarak girmeye mahkum etti… Mevcut iktidar yönetime geldiğinde bu yasağı kaldırdı ve okullara seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerini getirdi. Getirdi getirmesine de aradan 20 yıl geçmesine rağmen her dönem gelen talimat gereği Cuma hutbesinde imamlar cemaate yalvarıyor “Ey Veliler! Ne olur seçmeli derslerden Kur’an-ı Kerim’i seçin! Birçok okulda yeterli sayıda istek olmadığı için Kur’an-ı Kerim dersi açılamıyor!” Çünkü kendine Müslüman diyen halktan birçoğu çocuklarına bu dersleri seçmiyor! 
 
ABDESTSİZ RAHLESİZ AYAKKABILARLA KUR’AN DERSİ!
 
Okullara seçmeli ders olarak Kur’an dersi konulsa da birçok okulda abdest almak için şadırvan yok! Mevcut lavabolar da abdest almaya çok da uygun değil! Birçok öğrenciye abdest almak da zor gelince yukarıda anlattığım uydurma hikaye tekrar güncellenerek devreye girdi. Abdest almadan da Kur’an okunur! Nasıl olsa dokunmadıktan sonra Kur’an okumasına fetva var. E falanca mezhebe göre kadınların özel günlerinde eğitim amaçlı Kur’an okuması zaten yıllardır Diyanet Kurslarında uygulanıyor. O zaman Kur’an-ı Kerim dersinin seçilmemesine bir engel de kalmadı…
 
FIRSATI KAÇIRMAYIN!
 
Ey Yurdum Müslümanı! Bu fırsatı kaçırmayın! Abdestsiz, rahlesiz, ayakkabılarla ve kızlar için hayız engeli olmadan tüm okullarda seçmeli Kur’an dersi imkanı! Gelin sizin çocuklarınız bugün Kur’an-ı Kerim dersini seçerek o sınıfları doldursun! Bakarsınız yarın bir iktidar gelir ağzına kadar dolu o sınıftaki öğrencilere abdestli Kur’an okumasını da öğretir!
 
Not: 15 Temmuz’dan sonra piyasada “bir gazete abonesi yapmak bir umre sevabına bedeldir” diyen aklın malum gazetesi kalmayınca, memlekette özellikle temizlik işleri için ciddi anlamda gazete eksikliği çekiliyor! Vatandaş bu konuya da bir çözüm beliyor!
 
 
Bir Sonraki Yazımızda Görüşebilmek Ümidiyle…
Şehabeddin Mahir TUNA
İlahiyatçı Yazar
sehabeddinmahir@gmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlanmıştı; Ferni patlamış
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)