Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

BU ÇEŞMEDEN MÜSLÜMANLAR İÇEMEZ

2019-09-20 11:57:12
5072 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Çeşmeyi yaptıran kişi çeşmenin taşına bu yazıyı yazdı. Görenler bu şahsı padişaha şikâyet ettiler. Padişah bu şahsı çağırdı. Bu yazıyı niye yazdığını sordu. Şahıs bunu sana anlatamam ama size bir teklifim var bunu yaparsanız bu yazının sebebini anlamış olursunuz dedi. Padişah söyle dedi. Cuma günü camide dini görevini yapan, cemaate vaiz yapan, hutbe okuyan İmam Efendiyi birilerini gönderip aldıracaksın Pazar günüde Kilisede dini görevini yapan Papazı birilerini gönderip Kiliseden aldıracaksın. O zaman bu yazının sebebini öğreneceksin. Padişah bu teklifi kabul etti ve Cuma günü birilerini gönderip İmam Efendiyi Camiden aldırdı. Kimsenin sesi çıkmadı, cemaat seyretti. Kimileri sevindi. Dünyaya geldiğinde kulağına ezan okuyan sünnetinde yanında bulunan, düğününde nikâhını kıyan, öldüğünde taharetini yapıp, abdestini verip, cenazesini yıkayan, (uygun olan cenazenin en yakını oğlu vb. ölünün cenazesini yıkamasıdır.) Mezara götürüp mezara koyar, Yasin’ini okur birde telkin verir. Telkin ne demektir? Ölü mezara konulunca Münker ve Nekir Melekleri ona hesap sormaya gelir. Allah Celle Celaluhudan, dininden, imanından ve peygamberinden… İşte o anda, o dar gününde yine İmam Efendi yanında bulunup ona yardım ve dua etmiş oluyor. Bundan sonrada her okuduğu Kur’an-ı Kerimin sevabından Mü’min olarak ölenlerin ruhlarına hediye eder. Daha ne yapacaktı size bu İmam Efendi!
 
Pazar günüde Padişah birilerini gönderip Kiliseden Papazı aldırmak ister. Hristiyan cemaat Papazı almaya gelenleri linç etmeye kalktı. İşte Padişah “Müslümanlar Bu Çeşmeden Su İçemez” yazısının ne demek olduğunu anladı ve bu şahsa hak verdi. Saatlerimiz sağda solda telefon başında, televizyon başında, kumar başında yok olup geçiyor. Tabii ki bunun hesabı ayrıdır fakat Camide beş dakikanın hesabını kürsüde veya minberdeki Hoca Efendiye sorar. Hem de pervasızca saldırarak ve terör estirerek. Bunlarda camii teröristi diyorum. Camide ki görevliye görevi başında müdahale kanunen de suçtur.  Varsa bir derdin gidip anlat. Edep lazım, insanlık ve anlayış lazım. Bu cami teröristleri görevi başında ki Hoca Efendiye cemaatin sahip çıkmayacağını bildiği için bu terörü estiriyor. Alma Mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.
 
Bu cami teröristleri hep yaşlı kişiler. Bunların işi gücüde yoktur. Kırk beş senelik İmamlığım esnasında bunlardan bir tane genç göremedim. Onun için Camide ki gençleri Allah Celle Celaluhunun dostu görüyorum. Cenabı Hak onlara helalinden bol rızık ihsan eylesin. Dünya ve Ahiretlerini mamur eylesin. Görevsiz avukatlar; Camide idrarını tutamayan var, dizi ağıran var, hasta var diye başkalarının avukatlığını yaparlar. Size kim verdi bu avukatlık görevini? Sizin karnınızın ağrısı başkadır. Allahu Teala sizi ıslah etsin ve şerrinizden korusun. Camide ki özürlü kardeşlerimiz bize sorarlar; şöyle şöyle biz özrüm var nasıl yapmamız lazım? Bizde gerekeni söyleriz, o kardeşlerimizde tedbirlerini alırlar. Bu cami teröristlerinin derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.
 
Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem “Mü”minin Kalbi camide Balığın suda rahat ettiği gibi rahat eder, Münafığın kalbi camide kuşun kafeste ki haline benzer ” buyurmuşlardır. Onu altından kafese koysan çırpınır, dikenli çalıya gitmek ister. Altın kafeste rahat edemez. Merhum Necip Fazıl “Ey hayat süren leşler, sizi kim diriltecek” diyor. 
 
Yine Efendimiz şöyle buyuruyor; İnsanlar uykudadırlar, öldükleri vakit uyanacaklardır.”
Ben emekliyim, yazı şahsıma ait değildir. Bu dava adına bunu yazıyorum. Camiler Müslümanların ortak malıdır. İmam kardeşlerimiz bu cemaatin önderidir. Daha iyi bilen varsa geçsin bu görevleri onlar yapsın. Edepsizlikle hayasızlıkla hiçbir yere varılmaz. Yine de Rabbimden hidayet diliyorum, değilse de şerlerinden Rabbime sığınıyorum. 
 
Selam Hüda’ ya tabii olanlara.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden