ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİMİN TEMELİNDEKİ ANA UNSURLAR

2016-02-15 00:00:00
2123 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Japolar’a , bir Türk siyaset uzmanı sorar:Sizin bu nesil nasıl oluyor da vatanına,milletine,dinine,bayrağına velhasıl; tüm mukaddesatına bu denli bağlıdır?Sizde, bizim gibi iç düşman pek yok.
Japon yetkili cevap verir:Bizim Nagazaki’miz var,Hiroşima’mız var.İlkokuldan başlayarak çocuklarımıza bu yerleri gezdirir ve onlara tarihi gerçeklerin derinliklerini empoze ederiz.

Türk siyaset uzmanı,”Ama bizde bu bahsettiğinizden yok ki.” der. Japon yetkili itiraz eder:”Nasıl yok?Sizin de Çanakkale’niz var.”
Evet sevgili dostlar.Bizim de Çanakkale’miz var.Çanakkale ruhu.Allah’a ve ahrete inanan,insan katletmenin büyük günah olduğunu bilen ahlaklı ve dindar bir nesil yetiştirmenin önemini kavratmalıydık devlet olarak.
En büyük öğretmen Hz Muhammed bunu nasıl başardı?Ahlaksız,kokuşmuş ve her türlü menhiyatın hüküm sürdüğü cahiliye toplumunu;ahlaklı insanlar olarak yetiştirmedi mi?

Kesinlikle iddia ediyorum.Öğretmenleri gerektiği gibi yetiştirmeden bu memleketi düzeltmemiz mümkün değildir.İslamiyeti özümsemiş ve hayatının kılcal damarlarına kadar hisseden,uygulayan ve çocuklara benimsetmeye çalışan öğretmenlere ihtiyaç var.İmanlı,becerikli,vatana-millete faydalı,inançlı,bilgili öğretmenlerle ancak bu güzel vatanımız huzura kavuşacaktır.Peygamber mesleğini ve O’nun hayat tarzını beyinlere damıtmadan bu işler asla düzelmeyecektir.
Şu anda teröre destek veren öğretmen ve idareciler var.Hükümete ve Cumhurbaşkanına söven öğretmenler var.Dinimize,tarihimize ve tüm mukaddesatımıza hakaret eden sözde eğitimciler var.Bunlar en kısa zamanda tespit edilerek meslekten ihraç edilmeli.657 sayılı kanun tamamen lağvedilmeli.Yeni bir kanunla, içimizdeki düşmanlar etkisiz hale getirilmeli.

Teröre destek veren,PKK’ya sempatizan ve inançlarımıza düşman kesilen;polise,askere,hükümete söven öğretmenleri dinleyenleriniz yok mu?Bunların yetiştirecekleri öğrenciden elbette ki terörist olacaktır.Vatan hainleri tarlada yetişmiyor.Bizim vergilerimizle inşa edilen okullarımızda yetişen bu nesil,küresel güçlerin maşası ve taşeronu olmaya devam edeceklerdir.Bu nedenledir ki;Türk Milli Eğitim programı,müfredatı ve öğretmen kadrosu ivedilikle gözden geçirilmeli.Emekli bir öğretmen olarak diyorum ki:En büyük öğretmen Hz Muhammed’in yolundan giden,yani dindar yeni nesillerin mutlaka yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.Yoksa sivrisineklerle mücadele etmenin hiçbir faydası yok,olamaz da.
Bu konuda Hükümetimiz tarafından yapılan çalışmaları önemsiyorum.Asla küçümsemiyorum.Çok büyük mesafe alındı.Ama kesinlikle yeterli değil.Bu konuda İmamlara da büyük görevler düşmektedir.Bu nedenle İmamlık müessesesi de yeniden dizayn edilmeli.Öğretmenlerle İmamlar iç içe olmalı ve koordineli çalışmalı.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Tanker kaza yaptı, evler tahliye edildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)