ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

İDAM MESELESİ VE REFERANDUM ÜZERİNE

2017-02-16 13:59:06
2534 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Bazı arkadaşlar, özel mesajdan veya telefon açarak soruyorlar: "Hocam bu anayasa paketine, idam maddesi neden konmadı?"
 
Bakınız arkadaşlar.İslam tarihini iyi okursanız göreceksiniz.Hiç bir değişim ve dönüşüm topyekun olmaz,Mekke-Medine dönemini iyi araştırın.Mekke’de 13 yıl,muamelatla ilgili hiçbir emir gelmemiştir.Tüm emirler,iman noktasında olduğunu biliyoruz.
 
Sonra Hicret emri geldi.Medine’de Devlet kuruldu.Daha sonra güçlü bir ordu oluşturuldu.Peygamberimiz Devlet Başkanı ve aynı zamanda Ordu Komutanı oldu.Yani,haklılığına bir de güçlü olmayı ekledi.
 
Haklılık ve güç birleşti.Mekke’nin fethi,kimsenin burnu kanamadan gerçekleşti.Genel af ilan edildi.Bu mükemmel tavır karşısında,o ezeli düşmanlar dost oldu ve %90’ı iman etti.
 
Bu durum yakın tarihimizde de böyle olmadı mi? Atatürk 1923'te Cumhuriyeti kurdu.Ama Halifeliği kaldırmadı.Hatta,son halife olan Abdulmecit'i kendisi seçti.Yani,ateş ile barut yan yana getirildi.Neden mi?
 
Çünkü etrafındaki hacı,hoca,müçtehit ve ne kadar ulema varsa;onlarla iyi geçinmesi ve son basamağa kadar alınması gereken kararlar vardı.Tıpkı Erzurum,Sivas Kongreleri ve diğer tüm kararlardaki birliktelik gibi.Son basamağa varınca,bir yıl sonra,yani 1924'te halifeliği lağvetti.
 
Sonra ne oldu?İstiklal Mahkemeleri kuruldu.Yazı uzamasın diye,bundan sonrasını da siz araştırın.Bilenler zaten biliyor.
 
Gelelim bu güne.Daha önce tüm partilerle uzlaşılan 62 maddelik kısım bile,bu pakete dahil edilmedi.İdam da şu anda edilemezdi.Çünkü,mümkün olduğu kadar az tartışılan,tartışmanın rengi ve şeklini türbülansa uğratmayacak şekilde,en kısa yoldan Cumhurbaşkanlığı Sistemini geçirmenin asıl mesele olduğu üzerine kurgulanmış her şey.
 
Bu sistem yerleştikten sonra,her güzel oluşumun önü açılacak ve arka teker ön tekerin yolundan,mecburen gitmiş olacak.Kanunlar,yönetmelikler ve benzeri düzenlemelerle;16 Nisan oylaması,böylece ete-kemiğe bürünecek.
 
Lütfen sabırlı olalım.Siyaset günübirlik ve duygusal kararlarla asla yürümez.Siyaset,uzun soluklu bir hesap-kitap meselesidir.Siz hiç aslanların kolektif ve sabır kaynaklı av tekniklerini izlemiyor musunuz?Güzel şeyler oluyor,olacak.İçiniz rahat olsun.Panik yok. 
 
Sizler  CHP’ye,HDP’ye,PKK’ya,CHKP-C’ye ,FETÖ’ye ve Kıbleli,secdeli-seccadeli Haricilere HAYIR; Referanduma da “EVET” deyin.Gerisi kolay.Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Restoranı kurşunladılar
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)