Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

BELEŞÇİ-HAYIRCI ZEVATIN HAFIZA KARIŞIKLIĞI

2017-03-14 17:57:49
1129 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Veya Devlet Başkanlığı .Bu sistemde, milletin iradesi geçerli olacak.Seri ve  hızlı karar alma mekanizmaları devreye girecek.Bürokratik oligarşi son bulacak.Reformlar,hiçbir politik ve kasıtlı engellere takılmadan hayata geçecek.Gensoru ortadan kalkacak.Dolayısıyla,maksatlı olarak verilen gensorularla,meclisin zaman kaybı önlenmiş olacak.
 
Bu sistemle,Devlet Başkanı;istişare ve adil yönetim esasına kesinlikle bağlı kalmak zorundadır. Emaneti,ehliyet ve liyakat sahibi olanlara vermek mecburiyetindedir.Halk ile bütünleşmek ve kucaklaşmak zorundadır.Yoksa gidicidir.Çünkü “GÜVENOYU” mekanizması artık meclisin değil,milletin tasarrufundadır.Yoksa,bu aziz Millet,beş yıl sonra defterini dürer ve siyaset çöplüğüne gömer.
 
Millete tepeden bakanlar.Bidon kafalı,göbeğini kaşıyan adam diyenler.Biz asiliz.Bu ülkede %95 oy alsalar da,bizim dediğimiz esastır diyenler.Dağdaki çobanın oyu ile bizim oyumuz aynı olamaz diyenler.Beyaz Türklerin,Halkı aşağılama örnekleri böylece uzar gider.
 
Bu kafada olan mağrur,kendini beğenmiş,halktan kopuk siyasetçiler;bu sisteme hiç “EVET” der mi?Koalisyonlar devri kapanacak.Çeşitli siyaset oyunları ile yönetime bir şekilde ortak olma hayalleri de kalmayacak.Yani, üç kuruşa beş köfte dönemi tarihe karışacak.
 
Kesinlikle bir daha Erken Seçim olmayacak.Beş yılda bir seçim olacak.Parlamenter sistemde şimdiye kadar ortalama 16 ayda bir seçim olduğunu biliyoruz.Bu durum hem zaman kaybı,hem de masraflı bir durum.Daha da önemlisi istikrarı,güveni ve ciddiyeti zedeleyen bir olgu.
 
Bu sistem ile ilgili bilinen gerçekleri ve bu gerçekleri saptırarak ,hafıza karışıklığı için çalışan “HAYIR” cıların  plan ve projelerini bozmaya devam edeceğiz.Bu konuda beleşçi-HAYIRCI zevata, kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.Selam ve dua ile,Allah’a emanet olunuz.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks