Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Beklemeye sabrı ve ekonomik gücü olan her zaman kazanır

2014-10-29 00:00:00
2276 OKUNMA

Halil AKAN

Öncelikle tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan milletimin bayramını kutlamak istiyorum. Allah bu milleti birlik ve beraberlikten ayırmasın herkim bu kutsal topraklarda yaşamaktan hoşnut değilse, şikâyetçi ise, hainlerle bir hareket etmekten kaçınmıyorsa Allah onları hak ettikleri gibi cezalandırsın.

Bir önceki yazımızda belirttiğimiz kritik seviyeleri test eden piyasalar olunca bizde hemen ilave görüş yazalım istedik. Dolar 2,230 ları aşağı kırarsa hedef 2,200-2,196 demiştik nitekim oralardayız. 2,196 ların aşağısı zor gibi alım için uygun yerdeydi lakin kenarda atıl parası olup daha da düşerse beklemeye gücü olanlar bu işi yapsın macera peşinde koşanlar değil. Euro da ise, 2,830 lardı önemli destek orası kırıldı 2,806–2,796 lar önemli euroda alım için uygun seviyede 2,810 dan da alınabilir 2800 lerde beklenebilir. Dediğim gibi kenarda parası olup 3-5 ay ihtiyacı olmayacaklar bu tür denemelere kalkışsın. Beklemeye sabrı ve ekonomik gücü olan her zaman kazanır.

Bugün bizde ulusal bayram nedeni ile piyasalar kapalı, dünyada devam ediyor işlemler ve bugün akşam Amerikan merkez bankası yani kısa adı FED’in tahvil alımı sonlandırması bekleniyor ve sonrasında yapacağı açıklamaları bekliyor piyasa. Ben bunların bahane olduğunu yıllarca beklentiler yayarak dünya ekonomisini kendi istedikleri gibi yönlendirdiklerine inanırım gerisi bana boş gelir.

Altın 30 kasım’ı bekliyor İsviçre de referandum var daha fazla altın bulunduralım mı bulundurmayalım mı? Evet, çıkarsa ons çıkar yoksa sert düşer. Dikkatli olalım. Beklemeye gücü olan 2,200-2,210 aralığından ilk alım denemesini yapabilir 2,196, euroyuda 2810 lardan.

Bu benim kişisel kanaatimdir yatırım önerisi değildir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran