Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Asrın En Büyük Hastalığı, Bi Namazlık

2012-11-17 00:00:00
3566 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Asrın en büyük hastalığı, bi namazlık (namaz kılmamazlık) çünkü namaz kılan bir mü’min herhangi bir hastalıktan veya kanser sebebiyle ölürse imanla ölür. Kanser sebebiyle ölürse inşah şehit olur yani, şehit sevabıyla ölür. Fakat beynamazlık hastalığından ölen ne olur siz deyin. Allahü Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor; “Nice insanlar vardır ki, ne bir ticaret ne bir alışveriş, Allah’ı (c.c) anmaktan namazı gereği üzere kılmaktan ve zekât vermekten onları alı koyamaz. Onlar öyle bir günden (kıyametten)korkarlar ki, o günde kalpler ve gözler korkudan halden hale döner kıvranır”. Nur süresi ayet 37. İşte bu ayeti celile namaz Allah’ü Teâlâ’nın kullarına emrettiği en büyük bir farz olduğuna, dinin direği olduğuna, Müslümanlarla kâfirler arasında bir ayırıcı olduğuna, kurtuluşun şartı imanın koruyucusu olduğuna, iman etmeliyiz. Namaz, hidayet ve takvanın temel şartıdır. Ebu Davud’un kitab-el edep bölümünde Şeyh Veliyullah derki; “Kimin ağzı devamlı Allah’ı (c.c) zikretmekle meşgul olursa ve namaz kılma, dua etme, düşüncesi kendisine hâkim olursa hatta uyurken dahi ağzından bu güzel kelimeler çıkar ve aynı kelimelerle uykudan gözlerini açarsa bu uyku hayvanca, gafletle, kendinden geçerek Allah’ı (cc) unutarak uyulan bir uyku olmaz.  Cehennem ehline, sizi hangi şey buraya getirdi denilince, biz hiç namaz kılmazdık, diyecekler.” Müddessir süresi ayet 42-43 . Namazın tamamlanması üzerine, bütün şartlarını ve adabını yerine getirdikten sonra, hakkını vere vere kılmasına rağmen namaz kılan mümin aczini kusurunu itiraf eder, sanki hal duruş, görünüş dili ile sana layık olan ibadeti yapamadık, der ve namazını Peygamberimiz (s.a.v) Hz. Ebu Bekir (R.a) okumasını tavsiye ettiği sözlerle bitirir. Ey Allah’ım ben nefsime pek çok haksızlık ve zulüm yaptım. Günahları sen bağışlarsın, o halde sen, kendine mahsus Bağışlamanla beni bağışla bana acı şüphesiz sen, en çok bağışlayan en çok acıyansın.
(Sahih Buhar-i) Bazı namaz kılanlar, sanki bir bağdan, bir ipten kurtulup ta, henüz yeni özgürlüğe kavuşmuş veya sanki bir yere bağlanmışta, o ipleri koparıp hemen serbestlik elde etmiş bir insan gibi namazını bitirir.
Aksine, Büyük bir huzur ve sükunet içerisinde, çok tatlı ve güzel Tesbihat’ la namazını bitirmeli. Cemaatle namaz kılarken, sağa selam verirken, önce meleklere, sonra imam sağda ise, imama sonra cemaati niyetine alarak selam vermeli.
Sola selam verirken de aynısı uygulanır. bu şekilde kılınan namaz, rabbimizin ifadesiyle sahibini her türlü kötülüklerden alı koyar. Bunun için namaz kılanlarda kötülük pek olmaz.
NAMAZ: mümini Allah’ü Teâlâ’ya yaklaştıran bir ibadettir. Kul: Allah’ü Teâlâ’ya en yakın olduğu zaman, secdede bulunduğu zamandır. Namaz kılan mümin her gün beş kere, kendisine annesine babasına ve bütün müminlere dua eder. Namaz kılmayanın, ne kendisine ne anasına babasına nede müminlere faydası yoktur. Efendimiz(s.a.v) sabah namazına kalkmayanın şeytan kulağına bevl eder sözü ne kadar düşündürücüdür. Kabirde ilk sual namazdandır.
NAMAZI KILMAZSAN KALIR
ŞEYTAN İMANINI ALIR
CANIN CEHENNEMDE KALIR
BE HEY GAFİL NAMAZI KIL

BEYNE MAZLIK DEDİĞİN
BİR BÖYÜK BELA
ŞEYTANLAR BAŞINDA OKUYOR SELA

ÇEKME ŞU DÜNYANIN NAZINI
KIL BEŞ VAKİT NAMAZINI
YARIN KILARIM DEME
YARIN KILARIM DİYENLERİN
DÜN KILDIK CENAZE NAMAZINI
Efendimiz (s.a.v) yedi yaşına gelince çocuklarınıza namazı emredin buyuruyor. Namaza başlamadan ALLAH (C.C) GİTMEKTEN ALLAHÜ TEALAYA SIĞINALIM 
 SELAM VE DUA İLE

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks